Μάρκους Ράσφορντ: «Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε, ας κάνουμε όλοι κάτι!»..

 


Είναι γνωστές οι ευαισθησίες και πρωτοβουλίες του διεθνή ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρόβλημα της πείνας στις παιδικές ηλικίες.


Ο Μάρκους Ράσφορντ ανήκει στους ποδοσφαιριστές που δεν ασχολούνται μόνο με την μπάλα ή την καλοπέρασή τους. Στην πρώτη περίοδο της πανδημίας ήταν μια δική του πρωτοβουλία που ώθησε την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σίτισης των παιδιών στα σχολεία, αλλά δεν μένει εκεί.

Βλέποντας πως το πρόβλημα όχι απλώς παραμένει, αλλά γιγαντώνεται, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί εκ νέου, βγάζοντας κραυγή αγωνίας.

Έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 6.490 νοικοκυριών έδειξε πως 15% αυτών έχει αντιμετωπίσει ανασφάλεια για το αν θα υπάρχει φαγητό στο τραπέζι, με τον αριθμό να εμφανίζει εκτόξευση 27% σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή.

Ο 23χρονος άσος ξεκίνησε νέα καμπάνια μέσω του προγράμματός του για δωρεάν γεύματα στα σχολεία, ενώ με επιστολές του στην κυβέρνηση και όχι μόνο αναφέρει πως το κράτος οφείλει να δώσει προτεραιότητα στο κομμάτι αυτό παρέχοντας ένα συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που θα βοηθήσει να εξαλειφθεί η πείνα σε παιδικές ηλικίες σε όλη τη χώρα.

«Παρότι σημειώσαμε αρκετή πρόοδο τους τελευταίους 20 μήνες, δυστυχώς τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Όλο το έθνος υποστήριξε την εθνική ομάδα το καλοκαίρι, οπότε ας το θέσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Μπορούμε να γεμίσουμε 27 ‘Γουέμπλεϊ’ με 2,5 εκατ. παιδιά που αμφιβάλουν πότε θα είναι το επόμενο γεύμα τους.

Τι θα χρειαστεί για να αποτελέσουν αυτά τα παιδιά την προτεραιότητά μας; Θα έπρεπε να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας σε ένα υλοποιήσιμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής πείνας. Θα χρειαστεί πολλοί από μας να συνεργαστούμε γι’ αυτό και να δείξουμε πως ενδιαφερόμαστε για εκείνους που είναι σε ανάγκη στην κοινωνία μας», αναφέρει ο Ράσφορντ.

 

Παράλληλα, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτείνει τρία μέτρα. Το πρώτο είναι η επέκταση του μέτρου της παροχής δωρεάν γευμάτων σε όλα τα παιδιά απ[ό 7-18 ετών στα νοικοκυριά που έχουν εισόδημα μικρότερο από 20.000 λίρες, αλλά και σε παιδιά που δεν είναι ‘καταχωρημένα’ στις επίσημες λίστες ή ανήκουν σε οικογένειες μεταναστών.

Το δεύτερο αφορά στη χρηματοδότηση των Δραστηριοτήτων και του Προγράμματος Σίτισης και το τρίτο η επέκταση της διαθεσιμότητας του προγράμματος «Healthy Start» σε όλα τα νοικοκυριά με εγκύους ή παιδιά κάτω των πέντε ετών και εισόδημα ως 20.000 λιρών, με την παροχή δωρεάν voucher για να αγοράσουν γάλα, φρούτα και λαχανικά.

Οι πρωτοβουλίες του Μάρκους Ράσφορντ στο πρώτο κύμα πανδημίας είχαν οδηγήσει την κυβέρνηση στην ψήφιση προγραμμάτων σίτισης, αλλά και τη συγκέντρωση δωρεών αξίας 20 εκατ. λιρών από σουπερμάρκετ και όχι μόνο.

«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να επιτρέψουμε αυτή τη ζημιά στην υγεία, τη μόρφωση και τις ζωές των παιδιών. Αν δεν αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα θα γίνεται μεγαλύτερο και οι ανισότητες θα γίνουν βαθύτερες. Γι’ αυτό ζητάμε από τις κυβερνήσεις να δράσουν για να προστατέψουν τους νεαρούς πολίτες μας», καταλήγει στην κραυγή αγωνίας του.


tvxs.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου