Ο αποχαιρετισμός του Στέλιου Μπρατσόλη στο Νίκο Ανασόπουλο..

 


“Αγαπητέ και αλησμόνητε φίλε Πρόεδρε, Νίκο Ανασόπουλε.Είναι πολύ βαρύ το φορτίο .., σήμερα σε αυτήν την ηλιόλουστη μέρα του Οκτώβρη, να σου πω λόγια αποχαιρετισμού ..Φίλε Νικο ,για χρόνια συνεργάτη και συνοδοιπόρε στο πεδίο του αθλητισμού και στο μετερίζι του Κοινωνικού Ποδοσφαίρου  , που με τη καρδιά και το μυαλο αγάπησες και με ανιδιοτέλεια το υπηρέτησες ..!

Νίκο !Είμαστε  σήμερα εδώ όλοι, συγγενείς και φίλοι σου, για να σου αποτίσουμε τον οφειλόμενο σεβάσμο & φόρο τιμής, για όλα  που με την καρδιά σου , προσέφερες  και που ανεξίτηλα υπέγραψαν , τα άξια , καθαρά , αψεγάδιαστα βήματα της πολύπλευρης διαδρομής της ζωής σου , και που σε συνοδεύουν στο ταξίδι σου προς την αιωνιότητα..

Νίκο !Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην αγαπημένη σου ‘βράχο ‘ σύζυγο σου Ντίνα, στο λουλούδι σας κόρη σας Μπέτη , στον Κωστή της , στον λατρεμένο σου εγγονό Ιουλιανό , και σε όλους τους συγγενείς σου.

Νίκο Ανασόπουλε !Υπηρξες Άνθρωπος  , της Αγωνιστικής Προσπάθειας , της Δημιουργίας  , Ήρεμος , Αισιόδοξος , Στωϊκός με Δίκαιη Ενωτική σκέψη & Συμπεριφορά .Πάντα Κοινωνικά Ευαίσθητος με βαθειά Δημοκρατική Πολιτική Άποψη ,Συμμετείχες στους αγώνες για μια Ελλάδα της Προόδου της Ισοπολιτείας και της  δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες της.

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στον Κορυδαλλό , έζησες στη Νίκαια  και από νεαρός ασχολήθηκες με το ποδόσφαιρο που τόσο αγάπησες.Αγωνίστηκες στην Προοδευτική, στον Αετό Κορυδαλλού , στον Α.Ο Καραβα , και έκανες τα μεγάλα σου Ποδοσφαιρικά βήματα , στον Ιωνικό, τον μεγάλο σύλλογο της Νίκαιας .

Για τις Δημοκρατικές Αρχές και τις Αξίες σου – και παρά το γεγονός ότι πολύ νέος η καριέρα σου στον Ιωνικό σου ήταν σε ανοδική εξέλιξη – δεν δίστασες να σταματήσεις το ποδόσφαιρο, διαμαρτυρόμενος  έντονα, σε επίσημο αγώνα, μαζί με  άλλους συναθλητές σου, κατά του απολυταρχικού καθεστώτος των συνταγματάρχων .

Κρέμασες τα παπούτσια σου, αλλά μπήκες με όραμα στην διοικητική διαδρομή σου, σαν μέλος και Πρόεδρος του σωματείου Αετός Κορυδαλλού.

Το 1978 πρωταγωνίστησες στην ίδρυση της συντονιστικής κίνησης των ερασιτεχνικών σωματείων του Πειραιά, μαζί με τον Παναγιωτή Σαλπέα , τον Δημήτρη Μουρίκη , τον Άρη ΤσατσαρΊδη , τον Γιατρό Γιώργο Γκαμίλη , τον Νίκο Γιαννακόπουλο , τον Νίκο Αντιμαχίτη και με άλλα πολύ σημαντικά στελέχη του Ποδοσφαιρικού Πειραιά , και με αγάπη προσφοράς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την νεολαία του , συμμετείχες στις  πρωτοβουλίες και τις πρωτοποριακές δράσεις , που τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά και την  ‘πεπατημένη ‘ του τότε ποδοσφαιρικού κατεστημένου  της χώρας.

Το 1982 που η Συντονιστική Κίνηση έγινε διοίκηση της ΕΠΣ. Πειραιά διετέλεσες πολύχρονα Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Συνιδρύτριας  του Ελληνικού Ποδοσφαίρου , Ένωσής μας .

Το 2000 και Μετά την Απώλεια του αείμνηστου Παναγιώτη Σαλπέα , Ανέλαβες πρόεδρος της Ιστορικής Ένωσής μας , Διευθύνοντας Ενωτικά έως το 2009 την διοίκηση της ΕΠΣΠ , που στηρίχθηκε από την Ενιαία Ποδοσφαιρική Συνεργασία της Συντονιστικής Κίνησης & του Συνχρονου Ποδοσφαιρού

Φιλε Νίκο !Ήταν και Παραμένει τίτλος τιμής για εμένα, που με Υπόδειξη σου και  με την εκλογική έγκριση των Σωματείων του Πειραιά μας, το 2009 σε διαδέχτηκα στην Προεδρία της Ένωσης μας .

Θα ήταν έλλειμα στον αποχαιρετισμό μου , φιλε Νίκο να μην σημειώσω τις προσπάθειες και την καθημερινή δουλειά που κάναμε μαζί! 

Μαζί με όλους τους συμμετέχοντες σε όλες στις διοικήσεις , της Ένωσης μας , της περιόδου 2000 -2013  αναζωογονώντας τις διοργανώσεις των ποδοσφαιρικών υποδομών μας , προωθώντας τις δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών μας , τις δωρεάν φυσιοθεραπεία τους , τις καλύψεις εξόδων ιατρών και διαιτητών των σωματείων μας , τις διεκδικήσεις για  την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ,  και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση , την αναβάθμιση των υπαρχόντων , σε όλη την εδαφική έκταση ευθύνης της ΕΠΣΠ , ως  και την ολοκλήρωση  των εργασιών κατασκευής των νέων γραφείων της ΕΠΣΠ στο Σ.Ε.Φ, όπου διετέλεσες Γενικος Γραμματέας συμβάλλοντας καθοριστικά  στην προώθηση  των τεχνικά απαιτούμενων ως και στην πολιτειακή χρηματοδότηση των έργων.

Νίκο !Με την ίδια Κοινωνική Ενωσιακή μας Αντίληψη για την μεθοδική Ανάπτυξη του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από τα κάτω προς τα Επάνω ,διετέλεσες  επίσης επί σειρά ετών Διοικητικό στέλεχος και Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, εκπροσωπώντας επάξια ολο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά μας .

Η Αγαπη σου για την κοινωνική πρόοδο , ο σεβασμός σου στα δικαιώματα και τον ρόλο του Πολίτη σε ανέδειξαν Νομαρχειακό Σύμβουλο της Νομαρχίας Πειραιά και Πρόεδρο του Αθλητικού της Οργανισμου , συμβάλλοντας θετικά , με  έργο και δράσεις στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων ως και άλλων κοινωνικών προταιρεοτητων που απασχολούσαν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας .

Νίκο !Υπήρξες άριστος οικογενειάρχης, σύντροφος, πατέρας και παππούς και πετυχημένος επαγγελματίας.Κοινωνικός και δραστήριος, έντιμος, σεμνός, ρομαντικός και συναισθηματικός, συνέδεσες την  ζωή σου  με την συνεχή προσφορά , για το κοινωνικό καλο ! για την νεολαία και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας ... 

Θα πω κατι και για εμάς ρε Νικο ..!Δεκαδες τα χρόνια που γνωριστήκαμε ..Το έφερε ομως ετσι η ‘στροφή της ζωής ‘.. και το 2000 στην έκτακτη στιγμη .., που χάθηκε ο Παναγιωτης Σαλπεας .., πολλοί υπέθεταν   οτι  η απωλεια αυτη ..και οι θεμιτες καλοπροαίρετες συναγωνιστικες επιδιώξεις .., θα διέλυαν την Ένωση μας ..και θα φρέναραν τις υπάρχουσες κατάκτησεις της διαδρομης της και των σωματείων μας 

..Η Νηφαλιότητα σου Νίκο ! Η Ενωτική σου Θέληση και η Συνυπευθυνότητα μας , ως και  όλων των συνεργατών μας .., ώθησαν την Ιστορική μας Ένωση στον δρόμο που ήδη περπάταγε ‘ ..και συνεβαλε να αυξήσει τον ρόλο και την θεσμική ταυτότητα της , στην Παμπειραικη Πραγματικότητα και στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο  .... 

Και να προσθέσω και κατι άλλο Νικόλα ..Υπήρξαν πολλές ..και σε αρκετά σημαντικά θέματα οι διοικητικές διαφωνίες μας.., στην διαδρομή της δουλειάς και των εκαστοτς στόχων μας ..ΠΟΤΕ ! Όμως .., ΠΟΤΕ ! …, οι οποιες τριβές μας , δεν επιβλήθηκαν της ΕΝΟΤΗΤΑ μας ! της ΑΛΛΗΛΟΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ , του ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ .., της Πειραιώτικης ΜΠΕΣΑΣ μας .., και του κοινού μας στόχου για το καλο !..& την ΕΝΩΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΟΔΟ ..!

Είναι μεγάλο ! το Κενο ..που αφήνεις Φίλε μας ΝΙΚΟ .Τα βήματα και η ΑΚΕΡΑΙΑ Προσωπικότητα σου , αποτελούν Κοινωνική ! Αθλητική ! Ποδοςφαιρικη ! Λαμπρή Παρακαταθήκη για τον καθένα μας , για την Αγαπημένη μας Ένωση  , για τα Σεβαστά Σωματεία μας .

Εκφράζω από ψυχής τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στηνοικογένεια σου Νίκο !.

.Θα μας λείψεις πολύ Νίκο !

Ιδιαίτερα όμως θα λείψεις στην οικογένεια σου.Θα ζείς πάντα στον νού και στην καρδιά μας, γιατί υπήρξες πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ένας Αρσενικός !  έντιμος και μπεσαλής ..!

Ας είναι ελαφρύ το φιλόξενο χώμα της Αττικής γης που θα σε φιλοξενήσει 

..Αντίο Φίλε Νίκο ! Καλό σου Νηφάλιο ταξίδι…

Φίλος σου , Στελιος Μπρατσολης - Πρωην προεδρος της Ε.Π.Σ.Π. 
Πηγή: https://soccerplus.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου