Πιθανά τα συντρίμμια ρωσικού πυραύλου στη Γη.. Πύραυλος Angara-A5 εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Αρχανγκέλσκ στις 27 Δεκεμβρίου

Θραύσματα του ρωσικού πυραύλου βαρέων μεταφορών Angara-A5 αναμένεται να πέσουν στη Γη μέσα στο επόμενο 24ωρο, καθώς ειδικοί εκτιμούν πως ο κίνδυνος από την πτώση  του πυραύλου είναι υπαρκτός και δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.

Ο πύραυλος Angara-A5 εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο της βορειοδυτικής περιοχής Αρχανγκέλσκ της Ρωσίας στις 27 Δεκεμβρίου.

The Angara-A5 crashes and it crashes to Earth. Not knowing where and when

Κατά τη διαδικασία εκτόξευσης δοκιμάστηκε ο ενισχυτής Persey, μία ανώτερη βαθμίδα πυραύλου.

The “Angara-A5” heavy launch vehicle first test launch (Plesetsk State Test  spaceport, Arkhangelsk region) : Ministry of Defence of the Russian  Federation

Ο επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικών Συντριμμιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Χόλγερ Κραγκ μιλώντας σε αμερικανικά δίκτυα δεν μπόρεσε με σιγουριά να προβλέψει σε ποιο πιθανό σημείο της Γης μπορεί να πέσουν τμήματα του πυραύλου.

s

Τόνισε πάντως ότι είναι υπαρκτές οι πιθανότητες μεγαλύτερα αντικείμενα (όπως ο συγκεκριμένος πύραυλος) να προκαλέσουν ζημιές κατά την συντριβή τους σε κατοικημένες περιοχές.

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου