Δυσφορία ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την αναφορά Μητσοτάκη στην υπόθεση Novartis..

 


Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαιτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ «συγγνώμη» για την υπόθεση της Novartis, αναφερόμενος μόνο στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Κινήματος Αλλαγής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Κώστα Σκανδαλίδη, να μιλά για «πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού».

Υπενθυμίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά -και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-, ο Γιάννης Στουρνάρας κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια υπουργός σε διαφορετικές κυβερνήσεις και ο Γιώργος Κουτρουμάνης επίσης υπουργός.

Χαρακτηρίζει δε «απίστευτη» τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι «είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», έπειτα από αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για τη μη αναφορά πρωθυπουργό στη συζήτηση στη Βουλή, όσων κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis και δεν πρόσκεινται στη Ν.Δ. 

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε να ζητήσει συγνώμη και να αναφωνήσει ντροπή, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για τα δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis και ουσιαστικά αθωώθηκαν πανηγυρικά. Και αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στα στελέχη της Ν.Δ.

»Αντιπαρέρχομαι την πολιτική απρέπεια που υποδηλώνει την κομματική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για τη λειτουργία των θεσμών. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε συνέχεια αν σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν προέβαινε, μετά την αυτονόητη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, στην απίστευτη δήλωση ότι είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

»Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Στουρνάρας Κεντρικός Τραπεζίτης της Χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια Υπουργός σε διαφορετικές Κυβερνήσεις και ο Γιώργος Κουτρουμάνης επίσης Υπουργός δεν άξιζαν της Πρωθυπουργικής προσοχής;

»Δυστυχώς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πιστοποίησε μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα. Ότι ο κ. Μητσοτάκης από το βάθρο του δήθεν σύγχρονου Πρωθυπουργού μεταπίπτει εν όψη των δυσκολιών της διακυβέρνησής του σε κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς και ιδιαίτερα αυτόν της Δικαιοσύνης.

»Κρίμα!»


efsyn.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου