Αναβολή και στο βάθος... αποβολή για τις ρωσικές ομάδες στη Euroleague..

 


Τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων από τη Euroleague αποφάσισε να αναστείλει η διοργανώτρια αρχή, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα, με αφορμή την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. 

Η παραπάνω απόφαση ισχύει και για το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δηλαδή το EuroCup.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αναστολή θα έχει ισχύ όσο διαρκεί ο πόλεμος και αφορά τις τρεις ρωσικές ομάδες της Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν), καθώς και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup.

Οι ρωσικές ομάδες ίσως να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αν ο πόλεμος τελειώσει σύντομα και υπάρχει χρόνος για διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων. Στην αντίθετη περίπτωση, η Euroleague τονίζει πως θα ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων «για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες».

«H Euroleague θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης. Εάν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευνοϊκό τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα ακυρωθούν για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων,» αναφέρει η διοργανώτρια αρχή στη σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει: 

«Η Euroleague και οι σύλλογοι της επαναλαμβάνουν τη σταθερή τους δέσμευση για ειρήνη, ενάντια σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προάγουν τον σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του».


efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου