Αυτό που τώρα έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς και το υπάρχον ρόστερ, έπειτα από την απογοήτευση του αποκλεισμού στο Κύπελλο, είναι να βάλει τέλος σε μια σειρά γεγονότων που δεν συνάδουν με την πορεία της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια και γενικότερα.

Πάνω απ' όλα τώρα μετράει το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός ενάμιση μήνα χωρίς νίκη. Ούτε να έχει μία νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες του. Ούτε καμία νίκη στους πέντε πιο πρόσφατους. Ούτε να έχει βάλει μόνο μία φορά σε αυτή τη σειρά αγώνων πάνω από ένα γκολ. Ούτε να έχει δύο ματς χωρίς σκορ. Ούτε να έχει δεχτεί σε όλα αυτά τα ματς γκολ πλην του πρώτου ημιτελικού, παρόλο μάλιστα που αντικειμενικά ο γκολκίπερ του είναι αυτή την εποχή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του. Αυτά πρέπει να σταματήσουν στο ματς με τον ΠΑΣ. Να μπει ένα τέλος, διότι δεν αρμόζει στον πρωταθλητή αυτής της σεζόν. Είτε πάρει τον τίτλο στην Τούμπα σε λίγες μέρες είτε αργότερα. Η πίεση υπάρχει, είναι λογικό. Η κριτική δικαιολογημένη. Αλλά στην πίεση και στην κριτική όποιος είναι στον Ολυμπιακό πρέπει να ξέρει να αντέχει. να αντιδρά και να ανταποκρίνεται.

Σε γενικές γραμμές ποιοί μπορούν να το κάνουν αυτό είναι αποδεδειγμένο. Δεν θα κριθεί στο φινάλε αυτής της σεζόν. Κάποιοι, όμως, έχουν την ευκαιρία (πιθανώς τελευταία) να δείξουν ότι κι εκείνοι μπορούν...