Αυτή είναι η πόλη που ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε αριθμό δισεκατομμυριούχων..

 


Το «πρώην ψαροχώρι», θεωρείται σήμερα, ένας από τους πλέον εξελιγμένους τεχνολογικούς κόμβους στον κόσμο με 113 δισεκατομμυριούχους

Πριν από τρία χρόνια, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρατζ Όσβαλ ταξίδεψε στην κινεζική πόλη Σεντζέν, για λογαριασμό ενός πελάτη. Εντυπωσιάστηκε τόσο, που αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στη συγκεκριμένη πόλη.

Λίγο αργότερα μάλιστα, έστησε εκεί, τη δική του εταιρεία τεχνολογίας. «Δεν υπάρχουν πολλές πόλεις στην Κίνα, ούτε όμως, και σε ολόκληρη την Ασία που να αγκαλιάζουν πραγματικά την καινοτομία, όπως η πόλη Σεντζέν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Όσβαλ.

Το «πρώην ψαροχώρι», θεωρείται σήμερα, ένας από τους πλέον εξελιγμένους τεχνολογικούς κόμβους στον κόσμο. Έτσι, η πόλη Σεντζέν βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το Πεκίνο και τη Σαγκάη, στην λίστα με τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου για δισεκατομμυριούχους.

Σημειώνεται, πως για πρώτη φορά, η πόλη Σεντζέν ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε αριθμό δισεκατομμυριούχων. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το CNBC, το Πεκίνο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον κόσμο (144). Ακολουθεί η Σαγκάη με 121, το Σεντζέν με 113, ενώ η Νέα Υόρκη απαριθμεί φέτος, 110 δισεκατομμυριούχους. Την πεντάδα συμπληρώνει το Λονδίνο όπου ζουν 101 δισεκατομμυριούχοι.

«Στη Silicon Valley της Κίνας», όπως συχνά χαρακτηρίζεται η πόλη Σεντζέν, υπολογίζεται πως ζουν επιπλέον οκτώ δισεκατομμυριούχοι, συγκριτικά με πέρυσι. Σήμερα, η Σεντζέν φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα τηλεπικοινωνιών Huawei και του διαδικτυακού ομίλου Tencent. Από το 1979 έως το 2021, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της συγκεκριμένης κινεζικής πόλης αυξήθηκε από λιγότερο από 28 εκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα

Στις 14 Ιανουαρίου, υπήρχαν 3.381 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο. Η συνολική περιουσία τους αυξήθηκε κατά 4%, διαμορφωμένη στα 15,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζονγκ Σανσάν, ιδρυτής της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού και ποτών Nongfu Spring, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα με αξία που ανέρχεται στα 72 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Τζανγκ Γι Μινγκ είναι ο ιδρυτής της ByteDance, μητρικής εταιρεία της TikTok, κατατάσσεται δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα. Η περιουσία του ανέρχεται στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί ο Ζενγκ Γιουκούν, ιδρυτής της κατασκευάστριας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων CATL, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 53 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πόνι Μα έπεσε στην τέταρτη θέση της λίστας καθώς η περιουσία του μειώθηκε στα 52 δολάρια δισεκατομμύρια, ενώ η περιουσία του Τζακ Μα ανέρχεται στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια.newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου