Τα συμπτώματα ήταν ίδια και κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και μάλιστα σε ένα σημείο που η ΑΕΚ πατούσε καλά στο γήπεδο. Βρήκε το γκολ από ένα βολέ του Βατσλίκ και μία ωραία προσπάθεια του Μασούρα που σέρβιρε για τον Καρβάλιο. Ούτε τώρα, όμως κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα του. Όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα έτσι και με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ. Έγινε δύο φορές με τον Άρη, μία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα με τους «κιτρινόμαυρους». Αυτό είναι το ένα σημείο που ψάχνει γιατρειά ο Ολυμπιακός.

Το άλλο είναι οι στατικές φάσεις. Και η Ένωση βρήκε γκολ από ένα κόρνερ, όπως είχε βρει και ο ΠΑΣ Γιάννινα και του είχε πάρει τον βαθμό και όπως είχε κάνει και πιο πίσω η Αταλάντα. Στον αγώνα με την ΑΕΚ δεν είναι μόνο το γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του στις στατικές φάσεις.

Σε κάθε στημένο ο Ολυμπιακός έδινε την αίσθηση ότι κινδύνευε. Και είναι γεγονός ότι λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ από τον Λιβάι, αλλά αντέδρασε σωστά ο Βατσλίκ. Αυτό το πρόβλημα καλούνται να λύσουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του γιατί μπροστά τους έχουν κι άλλα μεγάλα και δύσκολα ματς.

Αυτή την περίοδο δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα του, αλλά μπορεί να διορθώσει κάποιες λεπτομέρειες που κοστίζουν.