Απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν ξανά στην ενδεκάδα και έκανε ένα πραγματικά καλό ματς, το οποίο θα μπορούσε να διανθιστεί με αποτελεσματικότητα και ένα δικό του γκολ αν είχε καλύτερα τελειώματα στις περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση βολής. Είτε με τις συνεργασίες με τους άλλους συμπαίκτες του είτε από δικές του ατομικές προσπάθειες.

Ο Φορτούνης ήταν τελικά μέσα στα τρία από τα έξι γκολ, αφού και το πέναλτι του Κανός άρχισε από δική του πολύ ωραία κίνηση από την αριστερή πλευρά στην οποία κινήθηκε στο συγκεκριμένο ματς.

Πιο σημαντική συνεισφορά του θα μπορούσε να θεωρηθεί η δεινότητά του στις εκτελέσεις φάουλ. Το γκολ του Παπασταθόπουλου στο τέλος του πρώτου μέρους από μία τέτοια εκτέλεση προήλθε, ενώ λίγο νωρίτερα από το ίδιο ακριβώς σημείο πάλι είχε σεντράρει με την μπάλα στημένη πολύ καλά, αλλά η ευκαιρία χάθηκε.

Από δική του πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από τη δεξιά πλευρά ο Χάμες με κεφαλιά (όπως και ο Σωκράτης) πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και έδιωξε το όποιο άγχος είχε πάει να προκαλέσει η μείωση του σκορ.

Δύο γκολ δηλαδή από στατικές φάσεις. Από φάουλ και από κόρνερ. Ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλά τέτοια στους αγώνες του και αξιοποιεί ελάχιστα. Ο Φορτούνης μπορεί φυσικά να δώσει πράγματα (και) στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που θέλει και περιμένει η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια της. Γιατί είναι ένα πρόβλημα σοβαρό να μη σκοράρει από φάουλ ή κόρνερ ο Ολυμπιακός, ενώ αντιθέτως δέχεται γκολ με τους συγκεκριμένους τρόπους. Κι όσο και να έχει δουλευτεί αυτό το στοιχείο, χρειάζεται κι άλλο.


fosonline.gr