Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ιδιοκτήτης ενός πολύ ιδιαίτερου καφέ/μπαρ, του Green Project στο Δρυό της Πάρου.
Έχει μια εναλλακτική οικολογική προσέγγιση στα πράγματα, χρησιμοποιεί όλα τα ντόπια προιόντα που παράγει ο ίδιος, η οικογένειά του, αλλά και παραγωγοί του νησιού για να δημιουργήσει μερικά πολύ ιδιαίτερα εδέσματα.
Το μαγαζί του βρίσκεται δίπλα σε μια φυσική δεξαμενή μέσα στο πράσινο, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει από τον καφέ του, το φαγητό του, μέχρι και το ποτό του. Η μουσική είναι και αυτή ένα βασικό στοιχείο του μαγαζιού, μόνο chill out ακούσματα…
Ένας ολόκληρος τοίχος είναι καλυμμένος με βαζάκια μαρμελάδας δικής του παραγωγής ενώ οι πελάτες του μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπα κοκτέιλ μαρμελάδας!
Γιάννη, πως ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργήσεις αυτό το εναλλακτικό πράσινο project;
Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με αυήη τη δουλειά η κεντρική ιδέα ήταν να μπορώ να προσφέρω στον κόσμο τα προϊόντα που ήδη καλιεργούσαμε με την οικογένεια μου έτσι και αλλιώς για το σπίτι, οπότε το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να αυξήσω λίγο την παραγωγή για να επαρκεί και για το μαγαζί.
Τι προιόντα μπορούμε να βρούμε στο χώρο σου;
Μπορείτε να βρείτε εποχιακά λαχανικά και φρούτα, ελιές, λάδι, κρασί, κάπαρη, κρίταμο, τυριά, ρακί μαρμελάδες που φτιάχνω εγώ με δικά μου φρούτα η φρούτα που συλλέγω από τη φύση του νησιού.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι παραγωγής σου, μπορεί κάποιος να τα αγοράσει κιόλας;
Σχεδόν όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μπορείτε να τα αγοράσετε απο το χώρο μας στο «the green project» ,αλλά και απο επιλεγμένα σημεία στην Πάρο αλλά και στην Αθήνα.
Με ποιόν τρόπο φτιάχνεις κοκτέιλ μαρμελάδας; Είναι μυστική η συνταγή ή μπορείς να τη μοιραστείς μαζί μας;
Τα κοκτέιλ με τις μαρμελάδες έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή γενικότερα σε όλα τα κοκτέιλ μπαρ, ο κάθε μπαρτέντερ χρησιμοποιεί τις δικές του μεθόδους. Εγώ θεωρώ ότι το ιδιαίτερο σε εμάς είναι οι οχι και τόσο συνηθισμένες γεύσεις μαρμελάδας που κάνω όπως φραγκόσυκο, κορόμηλο, μανταρίνι με μαστίχα Χίου κ.α.
Θυμάσαι κάτι που σου έχουν πει και σε ώθησε να συνεχίσεις;
Δεν σκέφτηκα ποτέ να σταματήσω, αλλά πάντα τα καλά σχόλια είναι ευπρόσδεκτα, όπως και τα αρνητικά γιατί και στις δύο περιπτώσεις σε κάνουν να προσπαθείς να βελτιώνεσαι.
Μετά τον πανικό του καλοκαιριού, κάνεις κάποια προετοιμασία για την επόμενη σεζόν ή κάνεις κάτι άλλο;

ΠΗΓΗ : +plusthinkover.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου