Νέες επενδύσεις φαίνεται να «τραβάει» ο Πειραιάς

Μεγάλη κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στον Πειραιά καθώς και αυξάνεται το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις, με επίκεντρο τον τουρισμό.

Το Pireas2day.gr έγραψε αναλυτικά για τη μεγάλη επένδυση που δρομολογεί η εταιρεία ΜΕΚΤΗΜΑ ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Μεταξά, για να μετατρέψει ένα κτήριο ιδιοκτησίας της, στην οδό Αριστείδου 16- 18, απέναντι από την Ακτή Τζελέπη, σε πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας περίπου 100 δωματίων. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 7 εκατομμύρια €.

Όμως, έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day.gr αναφέρουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Πειραιά δεν σταματάει εδώ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι αναγκαίες διαδικασίες αδειοδοτήσεων για δύο ακόμα σημαντικές επενδύσεις, που δημιουργούν, άμεσα, νέες θέσεις εργασίας και παράγουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη και το τοπικό εμπόριο.


Χάρτης με τα τρία σημεία της πόλης όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσουν νέα ξενοδοχεία

Συγκεκριμένα:

•    Εξετάζεται ένα μεγάλο project από τη Hatsios Development για την κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχείου κατηγορίας τεσσάρων αστέρων με 9 ορόφων με υπόγειο, στην Ομ. Σκυλίτση 62 και Δεληγιώργη 3, απέναντι από τις γραμμές των ΗΣΑΠ.
•    Δρομολογείται η αποκατάσταση, με απόλυτο σεβασμό στα χαρακτηριστικά του, του ξενοδοχείου «LUX», στην οδό Φίλωνος 115, στη «καρδιά» της παλαιάς Τρούμπας, όπου αποτελούσε ένα από τα σημεία αναφοράς.

Οι δύο νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πιθανόν διαβλέπουν μια νέα τουριστική αγορά να διαμορφώνεται στον Πειραιά τόσο με την έναρξη από φέτος αφίξεων/ αναχωρήσεων μεγάλων κρουαζιερόπλοιων με αποβίβαση/ επιβίβαση πολύ μεγάλου αριθμού επιβατών όσο και από την έναρξη λειτουργίας του Πολιτιστικού χώρου του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος», στον χώρο, όπου παλαιά βρισκόταν ο Ιππόδρομος.

Η αναπαλαίωση του ξενοδοχείου «LUX» πιθανόν να ενισχύεται και από τη διαμόρφωση ενός νέου πόλου ψυχαγωγίας, με την έναρξη λειτουργίας νέων καταστημάτων διασκέδασης, στην άλλοτε «αμαρτωλή» Τρούμπα.Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες η επένδυση στο οικόπεδο, ιδιοκτησίας «Μάστερ Αναπτυξιακή ΑΕ» που περικλείεται από τις οδούς Ομ. Σκυλίτση 62, Δεληγιώργη 3, Αθ. Διάκου 5-7 και Μπιζανίου 25- 27, δίπλα στο κτήριο της «Εστίας Ναυτικών», θα έχει τη «σφραγίδα» της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας Novotel.

Άλλωστε το project έχει την ονομασία «NOVOTEL PIRAEUS», το οποίο πιθανότατα  θα είναι και το όνομα του 9οροφου ξενοδοχείου, που θα αναγερθεί στον μεγάλο αναξιοποίητο οικόπεδο και προγραμματίζεται να διαθέτει 303 δωμάτια με 510 κλίνες. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 37,3 εκατομ. €

Να σημειωθεί ότι στη δεξιά γωνία του οικοπέδου, συνολικής έκτασης 3.762 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχει ένα διώροφο διατηρητέο κτίσμα και φαίνεται να αποτελούσε τμήμα κάποιου βιοτεχνικού/ βιομηχανικού κτίσματος που υπήρχε εκεί και θα παραμείνει ως έχει.

Η είσοδος του ξενοδοχείου θα είναι επί της Ομ. Σκυλίτση, στην οδό Δεληγιώργη προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η έξοδος των αυτοκινήτων από τα υπόγεια parking καθώς και η πρόσβαση των οχημάτων τροφοδοσίας. Τέλος, στην Αθ. Διάκου προβλέπεται να χωροθετηθεί η είσοδος συνεδριακών χρήσεων, οι οποίες θα βρίσκονται στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου και προβλέπεται να αποτελούνται από μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και 8 μικρότερες).

Το ξενοδοχείο «LUX»
Το ξενοδοχείο «LUX» ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς της παλιάς Τρούμπας μαζί με άλλα ξενοδοχεία, όπως το «Σικάγο» και το «Γαλλία» και διάφορα μπαρ.

Το τετραώροφο κτήριο άρχισε να χτίζεται το 1953 και στο ισόγειο υπάρχουν δύο κλειστά καταστήματα, το ένα ήταν το πολύ γνωστό- στους πειραιώτες- κουρείο «Ο Πολύδωρος» και το άλλο τελευταία στέγαζε ένα κατάστημα ψιλικών.
Μετά την κατασκευή του και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960 το «LUX» στέγαζε τον αγοραίο έρωτα, που προσέφεραν τα κορίτσια της Τρούμπας. Λέγεται ότι το διαχειριζόταν, τουλάχιστον για κάποια χρόνια, η μαντάμ Σαρλότ, ένα τραβεστί από τη Ρουμανία, που το πραγματικό όνομά του ήταν Κάρολος και είχε γίνει μια από τις χαρακτηριστικές μορφές της Τρούμπας.
                                                                                                                                                                         

Από τα χρόνια της Χούντας που ο Αρ. Σκυλίτσης «καθάρισε» την περιοχή το ξενοδοχείο ερήμωσε.


Από τότε πέρασε από διάφορους κληρονόμους και ιδιοκτήτες χωρίς να γίνει καμία συντήρηση για να φτάσει, το 2002, στους σημερινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι έκαναν ορισμένες εσωτερικές διαρρυθμίσεις ώστε το κάθε δωμάτιο να αποκτήσει λουτρό και τα καταστήματα ενοποιήθηκαν με το ξενοδοχείο ως σαλόνι υποδοχής ή αναμονής.


Παρότι το κτήριο δεν έχει κάποια ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, ωστόσο για να μην αλλοιωθεί η ιστορία του στην διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης θα παραμείνουν ως έχουν τα βασικά στοιχεία του, κιγκλιδώματα κ.λπ ενώ θα επιδιορθωθούν και θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες ταμπέλες του ξενοδοχείου.


Φυσικά, τόσο τα δωμάτια όσο και η είσοδος θα ανακαινισθούν πλήρως διατηρώντας τα βασικά στοιχεία τους, ώστε να υπάρχει πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα, σύγχρονες παροχές νερού, ψύξης/ θέρμανσης κ.α.


Την ποιότητα των εργασιών εγγυάται το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο "Ντόριζα", που εδρεύει στον Πειραιά και έχει αναλάβει την αναπαλαίωση νεοκλασικών και άλλων κτιρίων της πόληςΚαι εμπορικό κέντρο;


Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση κατασκευής του εμπορικού κέντρου Helios Plaza, στην οδό Πειραιώς 54, στα σύνορα Πειραιά και Μοσχάτου.


Μακέτα του εμπορικού κέντρου Piraeus Plaza από το γραφείο J. MARNERIS & ASSOCIATES

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει «παγώσει» εδώ και περίπου 15 χρόνια. Κάποια στιγμή, το 2010, φάνηκε να «ξεπαγώνει» καθώς εντάχθηκε στο πλαίσιο συμφωνιών Ελλάδας- Κίνας, με προοπτική να δημιουργηθεί το Piraeus Plaza, το οποίο δηλώνεται ως ξενοδοχειακό και εμπορικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, η συμφωνία προέβλεπε την κατασκευή από κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία για λογαριασμός της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας της έκτασης Helios Plaza

Πάντως, στην κατασκευαστική πιάτσα ακουγόταν έντονα ότι το έργο δεν θα αφορά σε ξενοδοχειακό και εμπορικό συγκρότημα, αλλά σε ένα πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο, τομέας άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιείται διεθνώς και η Helios Plaza.

Σύμφωνα με τα σχέδια, που έγιναν το 2010, το εμπορικό κέντρο θα έχει στην κορυφή σχήμα γόνδολας, η οποία θα υποστηρίζεται περιμετρικά από κεκλιμένες ατσάλινες κολώνες σχηματίζοντας μια «φωλιά πουλιού». Στην έκταση των 71.000 τετραγωνικών μέτρων το εμπορικό κέντρο θα έχει τέσσερις ορόφους και ισάριθμα υπόγεια.

πηγη  : pireas2day.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου