Μυτιλήνη: Το πρώτο «bypass» εγκεφάλου στη Ελλάδα

Μια πολύ δύσκολη και πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της χώρας, επέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρούργος Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο έχει αναλάβει μια σειρά πολύ δύσκολων επεμβάσεων που όμοιές τους δεν έχουν γίνει σ’ ένα νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο όπως αυτό της Λέσβου.
Ο 60χρονος ασθενής αντιμετώπιζε πρόβλημα καθώς η αιμάτωση του εγκεφάλου του ήταν ελλιπής αλλά με την επέμβαση αποκαταστάθηκε η υγεία του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σπίτι του μην εμφανίζοντας, μέχρι τώρα τουλάχιστον, κάποια επιπλοκή. «Σκοπός μας στο μέλλον είναι να καλύπτουμε ακόμα δυσκολότερες επεμβάσεις» δήλωσε ο Κ. Μπαϊραμίδης στο ΚΑΝΑΛΙ 1.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη στο είδος της σε πανελλαδική εμβέλεια σε δημόσιο νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το νευροχειρούργο, το νοσοκομείο τον βοήθησε εφοδιάζοντάς τον με όλες τις υλικές προμήθειες που χρειαζόταν για να φέρει σε πέρας μια τόσο δύσκολη επέμβαση, όπως και στο παρελθόν σε όλες τις δύσκολες επεμβάσεις που ανέλαβε.
Προφανώς, τέτοιου είδους επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία, αποκτούν και συμβολικό χαρακτήρα καθώς σε περίοδο κρίσης που δεν υπάρχει πρόσβαση μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, το κράτος δείχνει ικανό να απλώσει μια χείρα βοηθείας προς αυτούς.


 πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου