Αirbnb: Οι 16 ταχύτερα αναπτυσσόμενες γειτονιές στον κόσμο το 2015 - Μία είναι στην Αθήνα!

Μία ελληνική γειτονιά βρίσκεται στις 16 ταχύτερα αναπτυσσόμενες γειτονιές του κόσμου, οι οποίες κέρδισαν περισσότερο σε αναζητήσεις και κρατήσεις την περασμένη χρονιά σύμφωνα με τη γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών της Airbnb.
Πρόκειται για το Κουκάκι στην Αθήνα στο κέντρο της Αθήνας που βρέθηκε στην 5η θέση διεθνώς με μία αύξηση στις αναζητήσεις και -τελικά- τις κρατήσεις για το 2015 κατά 801%.
H κατάταξη με τις 16 ταχύτερα αναπτυσσόμενες γειτονιές στον κόσμο για το 2015, προέκυψε από τα ταξίδια 40 εκατομμυρίων και πλέον «φιλοξενούμενων» των σπιτιών της Airbnb,η οποία έχει συγκεντρώσει ουκ ολίγες κριτικές τα τελευταία χρόνια για τη φοροδιαφυγή, διεθνώς, από τις παράνομες μισθώσεις.
Οι γειτονιές σε πόλεις της Ασίας διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στη λίστα, με την Chuo-ku στην Οσάκα της Ιαπωνίας, διάσημη για τα θέατρα και τα εστιατόριά της, να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης για το 2015, με μία αύξηση κατά 7.471% σε σύγκριση με το 2014. Ειδικά όσον αφορά την Eλλάδα, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η Αθήνα παραμένει η καλύτερη «αγορά» στη χώρα μας για την πολυσυζητημένη πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών, με τον Ιούλιο να είναι ο πιο «δυνατός» μήνας με τις περισσότερες καταχωρήσεις σπιτιών στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλάδου Φιλοξενίας της Airbnb κ. Chip Conley, οι ταξιδιώτες της Αirbnb επισκέπτονται καφέ και μικρές επιχειρήσεις σε γειτονιές, οι οποίες, στο πρόσφατο παρελθόν δεν μπορούσαν να επωφεληθούν από τους τουρίστες.
Ως προς τις γειτονιές που κέρδισαν περισσότερους «επισκέπτες» μέσω της Airbnb για το 2015, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις κρατήσεις, στη δεύτερη θέση με μία αύξηση κατά 1.239% είναι η Banglampoo στην Μπανγκόγκ της Ταϋλάνδης και ακολουθούν οι Brickfields στην Κουαλα Λουμπούρ της Μαλαισίας (+1.231%), Capucins στο Μπορντώ της Γαλλίας με αύξηση κατά 966%, το «δικό μας» Κουκάκι, Triana στη Σεβίλλη της Ισπανίας (+774%), Ηammerbrook στο Αμβούργο (+418), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν γειτονιές στο Οάχου των ΗΠΑ, τη Φορταλέζα της Βραζιλίας και στην πόλη του Μεξικό. Στη δεκαεξάδα περιλαμβάνεται μία ακόλη ευρωπαϊκή συμμετοχή, στη 13η θέση, η District VII στη Βουδαπέστη με αύξηση στις κρατήσεις το 2015 κατά 148%.

πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου