Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2009 οδεύει το δολάριο

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2009 οδεύει το δολάριο, εν αναμονή των στοιχείων εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, τα οποία θα δείξουν κατά πόσο η αμερικανική οικονομία επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, όπως οι αναταραχές στην Κίνα και τις αναδυόμενες οικονομίες.
Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει έναντι όλων των υπόλοιπων «σκληρών» νομισμάτων, εν μέσω εικασιών ότι η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2016.
Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 0,1% στο 1.222 έναντι των υπολοίπων 10 μεγάλων νομισμάτων. Έναντι του γεν, το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται στο 116,88. Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% στο 1,1190 έναντι του ευρώ.
Η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 υποχωρεί κάτω από το 50%, από το 93% στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Οι αναλυτές περιμένουν από τα στοιχεία να δείξουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες δημιούργησαν λιγότερο από 200.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.
«Δεν είναι ότι η αμερικανική αγορά εργασίας είναι κακή, αλλά όταν βελτιώνεται για τόσο μεγάλο διάστημα, δεν μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνεται με τον ίδιο ρυθμό. Το ίδιο ισχύει και για το δολάριο. Μετά την γρήγορη άνοδο δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα συνεχίσει έτσι» υποστηρίζει ο Stuart Bennett, επικεφαλής ανάλυσης στην Banco Santander SA.
πηγη : newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου