Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο δέχθηκε στην κατοικία του στην Αβάνα τον πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Φιντέλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον άγιο πατριάρχη Κύριλλο για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του κουβανικού λαού καθώς και για την προώθηση των αξιών που τους ενώνουν» ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde σε σύντομο άρθρο της που συνοδευόταν από έξι φωτογραφίες του Κάστρο με τον Πατριάρχη.

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία πριν από μία δεκαετία για λόγους υγείας και φέτος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 90 χρόνια του, δέχθηκε τον Πατριάρχη στο σπίτι του και «αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας» συνεχίζει η εφημερίδα.

Στις φωτογραφίες ο πατριάρχης Κύριλλος, με μαύρο ράσο, συνομιλεί με τον Κάστρο, ο οποίος φορά φόρμα, και συνοδεύεται από τη σύντροφό του, την Ντάλια Σότο δελ Βάγιε και δύο διερμηνείς.Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, στις προηγούμενες επισκέψεις του Κύριλλου στην Αβάνα το 1995, το 2004 και το 2008.

Μετά τη λειτουργία της Κυριακής στον ορθόδοξο ρωσικό Καθεδρικό Ναό της Αβάνας ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει από την Κούβα προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του στη Βραζιλία και την Παραγουάη.

πηγη : tovima.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου