Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ «ΥΙΟΘΕΤΕΙ» ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (HOT-SPOT) ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΟΝΙΜΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΤΣΑ.

Η  Αρχιεπισκοπή Αθηνών με οδηγίες του Μακαριότατου κκ Ιερώνυμου και με φορέα τη φιλανθρωπική της Οργάνωση «Αποστολή» θα «υιοθετήσει» το Κέντρο Ταυτοποίησης (hot-spot) της Σάμου.

Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,  ο Γενικός  Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Γραφείο του.

«Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.
Η «υιοθεσία», η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος Υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων - μεταναστών και τη  συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κλπ. 
Επίσης η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hot-spots) των πέντε νησιών.


Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.
«Με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» και φίλο μου επί 30 χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «Αποστολή», στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους, στο πλευρό της Κυβέρνησης, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.  
Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία», δήλωσε λίγο αργότερα ο Τέρενς Κουίκ.

Για το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ
Βασ. Σοφίας 15, 10674
τηλ.  210-3385110,114                         
φαξ. 210-3385172

Αθήνα, 11.02.2016

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου