Επέστρεψε στη Γη, μετά από έναν χρόνο στο διάστημα, ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι

Συνολικά ο διάσημος και από τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα αστροναύτης έχει περάσει 520 μέρες εκτός του πλανήτη μας

Ο αστροναύτης της NASA Σκοτ Κέλι επέστρεψε σήμερα στη Γη, μετά από έναν χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Για το ταξίδι της επιστροφής επιστρατεύτηκε ένα ρωσικό σκάφος τύπου Σογιούζ, ενώ μαζί του ταξίδεψαν δύο ακόμα ταξιδιώτες.

Αυτή ήταν η τέταρτη αποστολή του Σκοτ Κέλι, γεγονός που σημαίνει ότι έχει περάσει συνολικά 520 ημέρες στο διάστημα. Η τελευταία του αυτή αποστολή είχε σκοπό να μελετήσουν οι ειδικοί την επίδραση του διαστημικού ταξιδιού στο σώμα του αστροναύτη. Η NASA τώρα θα συγκρίνει τα αποτελέσματα με εκείνα του ομοζυγωτικού του διδύμου, που έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, Μαρκ Κέλι. Αναμένεται αυτή η «Μελέτη Διδύμων» να φωτίσει νέες πλευρές για τα μελλοντικά ανθρώπινα ταξίδια στο διάστημα.

Ο αστροναύτης απέκτησε χιλιάδες ακολούθους στο Twitter με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα που αναρτούσε κατά καιρούς.


πηγη : protothema.grShare on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου