Η χώρα του «Να ψοφήσει το Mega του άλλου» - του Γιώργου Ευγενίδη

Τα δυσάρεστα νέα για τις εξελίξεις στο Mega έφτασαν και στους ανόητους του διαδικτύου ή ακόμα χειρότερα στα τρολάκια που βρίσκονται στα διάφορα payroll, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει ένα κύμα διαδικτυακού μίσους. Κατά παράφραση της γνωστής φράσης, πανηγυρίζει ο μωρός καν τι μη γελοιον ει…

Είναι αντιληπτό πως περσόνες όπως η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Μανώλης Καψής, αλλά και μέτοχοι, όπως ο Σταύρος Ψυχάρης (ο  οποίος βρίσκεται και στη δίνη δικαστικών εκκρεμοτήτων) μπορεί να είναι αρνητικά πολωμένοι. Είναι αντιληπτό και έως έναν βαθμό και σεβαστό.
Αλλά πραγματικά πιστεύεις, ανόητε, πως αν αύριο έκλεινε το Mega η Όλγα Τρέμη ή ο Γιάννης Πρετεντέρης θα είχαν πρόβλημα επιβίωσης; Λίγη κοινή λογική χρειάζεται, αλλά όταν υπεισέρχεται το μίσος και ο τυφλός φανατισμός και αυτή εξοβελίζεται.
Ποιοι θα την πληρώσουν, αν κλείσει το Mega; Θα σας πω: θα την πληρώσουν οι δημοσιογράφοι του σταθμού, οι οποίοι λόγω της έλλειψης προσωπικού, δουλεύουν σε εξαντλητικές βάρδιες, σχεδόν χωρίς ρεπό και Σαββατοκύριακα. Θα την πληρώσουν οι τεχνικοί, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν πολύ κάτω από 1000 ευρώ και επίσης δουλεύουν σκυλίσια.
Θα την πληρώσουν οι γραφίστες, θα την πληρώσουν οι καθαρίστριες, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι στο κυλικείο του μαγαζιού. Αν πιστεύεις ότι, αν κλείσει το Mega  θα την πληρώσουν τα ονόματα που απεχθάνεσαι να βλέπεις, τότε είσαι απλά ανόητος και δεν μπορείς να κάνεις έναν λογικό συλλογισμό του στυλ 1+1=2.
Συν τοις άλλοις, για ορισμένους που βιάζονται να πανηγυρίσουν, να πούμε και ένα ακόμα στοιχείο: το Mega δεν έχει κλείσει. Υπάρχει όντως πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ΑΜΚ, αλλά ούτε οι πιστώτριες εταιρείες (κυρίως τράπεζες και εταιρείες παραγωγής) θέλουν να σκάσει το κανόνι, με δεδομένο πως κανείς δεν θέλει να αναλάβει τη διαχείριση του καναλιού και φυσικά και να μην γράψει ζημιές περίπου 180 εκ. ευρώ. Αυτά είναι προφανή σε όσους γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες της αγοράς.
Αλλά, ακόμα και να επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και οι μέτοχοι του Mega να τα «σπάσουν» οριστικά, το κανάλι περνά στις τράπεζες. Και, ακόμα και έτσι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, μέχρι να γίνει η διαδικασία της προκήρυξης των αδειών (;), έστω και με δρακόντειες περικοπές, όντας επί της ουσίας σε καθεστώς πτώχευσης.
Αλλά, ρε γαμώτο, είναι ένα πράγμα που δεν θα μπορέσω να καταλάβω ποτέ: πώς αυτοί που κόπτονταν για τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση και τις οικογένειες των απολυμένων της ΕΡΤ, σήμερα έχουν στήσει χορό πάνω από το κουφάρι του Mega και τις 500+ οικογένειες που πληρώνονται από αυτό. Τα κανάλια δεν είναι ένα brand name και πέντε μέτοχοι. Είναι οι άνθρωποί του, οι μικροί και οι μεσαίοι.
Αυτοί που δεν έχουν τις βίλες και τους μεγάλους λογαριασμούς. Και, σε περίπτωση που κλείσει το Mega, αυτοί θα βρεθούν σε δεινή θέση. Αυτοί θα παρακαλάνε να εργαστούν αλλού για 700 και 800 ευρώ, προκειμένου να θρέψουν τις οικογένειές τους. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να κλείσει το «κανάλι της διαπλοκής».
Τι να περιμένεις όμως από ανθρώπους που τρέφονται από την κακοβουλία και τη μικροψυχία τους…
Υ.Γ. Όταν έκλεινε η «Απογευματινή», το ημερήσιο φύλλο της «Βραδυνής», ο «Ελεύθερος Τύπος», ο «Αδέσμευτος Τύπος», το Alter κλπ. όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι..

πηγη : coolnews.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου