Κάντε κάτι πριν απομείνουν αποκαϊδια στη θέση της Ελλάδας ..- της Εφης Μαυροπουλου

Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, τόσο στο εξωτερικό -έχοντας να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών- όσο και στο εσωτερικό -ούσα αντιμέτωπη με τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και τον προηγούμενο κινηματικό εαυτό της.
Ίσως τα πράγματα να μην είχαν φτάσει εδώ:
Αν δεν είχε επιλέξει την πολιτική της «αδράνειας» 
Αν έπαιρνε πολιτικές αποφάσεις και δεν τις μετέθετε για το μέλλον 
Αν δεν περίμενε να εκτονωθεί από μόνη της μια κατάσταση, όταν δηλαδή θα έχει κουραστεί η κοινωνία να αντιδρά
Αν δεν επιδιδόταν σε επικοινωνιακή διαχείριση, απομακρύνοντας όχι μόνο τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα, αλλά και την εξεύρεση λύσης. Από την αδράνεια και το «βλέποντας και κάνοντας», λοιπόν, φτάσαμε στην τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Έτσι, η κυβέρνηση δεν εκτίμησε τις αντιδράσεις των αγροτών για να μπορέσει να τις διαχειριστεί εν τη γενέσει τους. Δεν αντέδρασε παίρνοντας αποφάσεις όταν άρχισαν να ακούγονται πρώτα «καμπανάκια» όσον αφορά στο προσφυγικό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σήμερα μια κατάσταση η οποία δεν είναι διαχειρίσιμη.
Από την άλλη, η αντιπολίτευση ακολούθησε για μεγάλο διάστημα την πολιτική του «ώριμου φρούτου» και τη ρητορική της αριστερής παρένθεσης. Αν και απέφευγε να λαϊκίσει σε μείζονα ζητήματα, εντούτοις άργησε να πάρει αποφάσεις. Η πρωτοβουλία της κας Γεννηματά για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι ευκαιρία μέσα στο όποιο συναινετικό κλίμα της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός να υπερβεί τον εαυτό του, αν και οι επιθέσεις του προς τον κ. Μητσοτάκη την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή ίσως να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για ουσιαστική σύγκλιση.
Ωστόσο, ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, η αντιπολίτευση οφείλει σύσσωμη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, για να χαραχθεί εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των κεντρικών πολιτικών και εθνικών ζητημάτων που απασχολούν την Ελλάδα. Φτάνουν οι διαπιστώσεις, οι θεωρίες, οι αναλύσεις και οι καταγγελίες. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταλάβουν ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η πολιτική τους επιβίωση. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν θα υπάρχει αύριο στο πολιτικό στερέωμα η κα Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης κλπ. Την μεγάλη εικόνα οφείλουν να δουν.
Αν περιμένουν το Τσίπρα να πέσει σαν «ώριμο φρούτο», για να μη «βάψουν» τα χέρια τους με αίμα, τότε διατρέχουν τον κίνδυνο να βρουν μόνο αποκαϊδια. Και αυτά τα αποκαϊδια θα τους «κάψουν» όλους, ακόμα και εκείνους που δεν είχαν την εξουσία στα χέρια τους. Γι’ αυτό λοιπόν, ας χαράξουν μια ενιαία εθνική γραμμή για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο και ας βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές, πιθανές εκλογές, εξεταστικές και ό,τι άλλο τους χωρίζει. Γιατί όταν καίγεται το σπίτι σου, κοιτάς πρώτα να σβήσεις τη φωτιά και όχι να αποδώσεις ευθύνες.Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ενδεχομένως ούτε η πολυτέλεια για αισιοδοξία, ωστόσο αυτές οι κινήσεις αποτελούν το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι, πολίτες και πολιτικοί ένα βήμα πίσω και, κυρίως, η κυβέρνηση για το καλό όλων μας. Κύριε Τσίπρα, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

effiemavropoulou@hotmail.comΗ Έφη Χ. Μαυροπούλου γεννήθηκε στην Κατερίνη και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Δ.Π.Θ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Επικοινωνία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Αγγλίας. Για χρόνια εργάστηκε στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Παράλληλα αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και διατηρεί με μια ομάδα φίλων που αγαπούν τις τέχνες το ηλεκτρονικό περιοδικό critique.

πηγη : aixmi.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου