ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ «100 ΚΙΘΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με την μεγάλη συναυλία «100 Κιθάρες για τον Πειραιά» ολοκληρώθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, που διοργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οι 100 κιθαριστές της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, ταξίδεψαν το φιλόμουσο κοινό σε εμβληματικά έργα της παγκοσμίας και ελληνικής μουσικής. Η εντυπωσιακή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μεταδόθηκε απευθείας στην τηλεόραση από την ΕΡΤ2.
Το έναυσμα της συναυλίας δόθηκε από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, η οποία μέσα από έναν άκρως αισιόδοξο λόγο τόνωσε  το πολιτιστικό φρόνημα των θεατών.
Με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα  συνέπραξαν το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG Stelios and Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης), η σολίστ κιθάρας Μάρω Ραζή και οι εκρηκτικοί βιρτουόζοι των εγχόρδων «String Demons» (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη).
Επιπλέον, εξίσου σημαντική υπήρξε η ενεργός παρουσία των σολίστ: Μιχάλη Σουρβίνου (κιθάρα), Σπύρου Τσιώλη (κιθάρα φλαμένγκο), Βάσιας Ζαχαροπούλου (σοπράνο), Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο) και Χάρη Παναγιωτόπουλου (ντραμς), που συνέβαλαν στην αρτιότητα της παράστασης.Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα για τη συγκεκριμένη συναυλία ήταν ενταγμένες  οι τοπικές ορχήστρες των Δημοτικών Ωδείων του Πειραιά, της Νίκαιας, της Καλλιθέας, του Αγίου Δημητρίου και του Αμαρουσίου καθώς και τα κιθαριστικά σύνολα  των Δυτικών Προαστίων, του Περιστερίου, της Παιανίας, των Βριλησσίων κ.α. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν αποκλειστικά σε υποτροφίες φοίτησης για αριστούχους μαθητές και σε παροχές οικονομικής διευκόλυνσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μετά το τέλος της συναυλίας δήλωσε:
«Στον Πειραιά γίνεται σημαντικό έργο στον τομέα του πολιτισμού και αυτό το έργο προσπαθούμε να στηρίξουμε και να αναδείξουμε με κάθε ευκαιρία. Με τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν. και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η εντυπωσιακή παράσταση με τις 100 κιθάρες. Είναι επίσης σημαντικό ότι η συναυλία αυτή είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ θα διατεθούν σε υποτροφίες και σε οικονομικές διευκολύνσεις για τους σπουδαστές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες συνεργασίες και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδειχθεί η πολιτιστική δημιουργία του Πειραιά. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον κ. Βασίλη Μαστοράκη, διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν, αλλά και τον κόσμο που αγκάλιασε με θέρμη αυτή τη συναυλία. Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους».
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου