Πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός το 2016 η Ελλάδα για τους Ρώσους τουρίστες

Η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή, με βάση τα στοιχεία του Μαϊου, ο πρώτος, πανευρωπαϊκά προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες και οι αφίξεις από τη Ρωσία θα μπορούσαν να φθάσουν εφέτος ακόμη και το 1 εκατομμύριο, έναντι των 512 χιλ. πέρυσι.
Τα μηνύματα, όπως τα περιέγραψε χθές ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov στο πλαίσιο του πρώτου ελληνορωσικού forum για τον τουρισμό είναι παραπάνω από θετικά, το ζήτημα ωστόσο είναι κατά πόσο οι ελληνικές προξενικές αρχές θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση των θεωρήσεων visa από τη Ρωσία.
Ο κ. Safonov εκτίμησε ότι το 2016 αναμένεται υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων για Ελλάδα, με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ωστόσο, ζήτησε ανταγωνιστικότερες τιμές στα τουριστικά πακέτα για τη χώρα μας: «Η αύξηση που εκτιμάμε για εφέτος δεν έχει να κάνει με τις τιμές, αλλά συνολικά με τη θετική εικόνα που έχουν οι Ρώσοι για την Ελλάδα, το γεγονός ότι η χώρα δεν αποτελεί απομακρυσμένο τουριστικό προορισμό, αλλά και ότι υφίστανται μακροχρόνιοι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. Το σίγουρο είναι ότι αν υπήρχαν φθηνότερα πακέτα, ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία θα αυξανόταν πολύ περισσότερο η κίνηση από τη ρωσική αγορά.
Για εμάς η Ελλάδα είναι φίλη χώρα και από τους πιο σημαντικούς προορισμούς. Ο μέγιστος αριθμός των αφίξεων που επετεύχθη από τη Ρωσία στην Ελλάδα ήταν το 2013 (σ.σ. με πάνω από 1,35 εκατ. αφίξεις, ενώ στη Ρωσία είχαμε αύξηση των αφίξεων από την Ελλάδα σε ποσοστό 7% το περασμένο έτος έναντι του 2014».

Ειδικά ως προς το θέμα των τιμών για τους Ρώσους τουρίστες, η αν. υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε συνέχεια της κοινής πρωτοβουλίας της ΕΣΕΕ και του υπουργείου Εξωτερικών, για την παροχή έκπτωσης 20% στις αγορές που θα κάνουν στη χώρα μας οι τουρίστες τεσσάρων ''τιμώμενων'' χωρών για το 2016, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.
Η κ. Κουντουρά εκτίμησε και αυτή ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση από τη ρωσική αγορά, μετά την κάμψη του 2015, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα ως προς τις θεωρήσεις visa αντιμετωπίζονται από τις προξενικές αρχές με αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και βελτίωση των ηλεκτρονικών συστημάτων.
«Εχουμε λάβει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών για θεωρήσεις 7.000 visa (σ.σ. έναντι 2.000 σήμερα) έως το τέλος Μαϊου», ανέφερε στο πλαίσιο του forum o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρέαδης. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε ότι οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς θα είναι ικανοποιημένοι αν οι αφίξεις από τη ρωσική αγορά εφέτος φθάσουν τις 850 χιλιάδες. «Αν έως τα τέλη Μαϊου, ο ρυθμός αποκατασταθεί στις 7.000 η αγορά θα αντιδράσει θετικά. Συνεργασία και σταθερότητα θα πρέπει να είναι το μήνυμά μας ώστε να ''χτίσουμε'' μία σταθερή ανοδική πορεία για το ρωσικό τουρισμό στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη πενταετία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
πηγη : newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου