Πυρά Πούτιν κατά Άγκυρας, ΗΠΑ και Ε.Ε.


 
Τα "δόντια" του έδειξε ο Βλ. Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, προς την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το σχέδιο για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη αλλά και προς την Ε.Ε. για τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Ρωσία.


Ο Πούτιν κάλεσε την Άγκυρα να ζητήσει συγνώμη και να καταβάλλει αποζημίωση για το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που κατέρριψε στις 24 Νοεμβρίου ενώ επιχειρούσε στη Συρία και παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Όπως δήλωσε επιδιώκει την αποκατάσταση των σχέσεων αλλά κατέστησε σαφές πως
"Ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος, αλλά πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πιλότο του αεροσκάφους μας. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Δεν ακούσαμε τις εξηγήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Δεν ακούσαμε λέξη για αποζημίωση. Ακούσαμε μόνον για την επιθυμία τους να αποκαταστήσουν τις σχέσεις. Και εμείς έχουμε τέτοια επιθυμία. Εμείς κάναμε το παν για να εξελιχθούν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και όντως η φιλία ανάμεσα στον ρωσικό και τον τουρκικό λαό έφθασε σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό το εκτιμούμε πάρα πολύ.
Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό οι Τούρκοι. Δεν αρκούν η επιθυμία, οι γενικολογίες και αοριστολογίες για αποκατάσταση των σχέσεων, χρειάζονται έμπρακτες αποδείξεις".
Άφησε να εννοηθεί ότι η τουρκική κίνηση ήταν "ύπουλη" λέγοντας πως "οι δυνάμεις μας, οι στρατιώτες μας δεν πολεμούν στη Συρία ενάντια σε τακτικό κανονικό στρατό, αλλά ενάντια στα μορφώματα και ποτέ δεν σκεφθήκαμε ότι το τουρκικό μαχητικό θα μπορούσε να πλήξει το δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε, θα το κάναμε αλλιώς από την αρχή".
Έδειξε πάντως να κρατά αποστάσεις από τα σενάρια περί κουρδικού κράτους, θέμα που ανησυχεί την Τουρκία λέγοντας "εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτό, δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι θέμα του κουρδικού λαού. Είναι θέμα κυβερνήσεων εκείνων των χωρών, όπου μένουν οι Κούρδοι.


Διαβάστε Περισσότερα

Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου