..ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ..: απο τον Ιουστινιανο στο Σημερα..

Από τις πιο αμφιλεγόμενες χώρες, κάπου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Παλαιού και Νέου, η ατμοσφαιρική Τουρκία συγκεντρώνει αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον κάθε περιπετειώδη ταξιδιώτη, από όποια γωνιά και αν την δεις! 
Ποικιλία τοπίων, χαρακτήρα και αξιοθέατων... Από αρχαιολογικά ευρήματα και ηλιόλουστα απογεύματα, συναρπαστική αστική ζωή και ανοιχτές αγορές στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την γραφική δυτική ακτογραμμή της, με τα θέρετρα και την πλούσια ιστορία, την παραδοσιακή κουζίνα και φιλοξενία.

Στην απέραντη Πόλη των χαοτικών κοινωνικών πλεγμάτων, κουλτούρας και πολιτισμών, γευτείτε το διαφορετικό και ταξιδέψτε στην Ιστορία! 

Στην βαθιά ιστορική και μοναδική σε κουλτούρα Κωνσταντινούπολη, συναντιούνται οι κληρονομιές των των δύο εκ διαμέτρου διαφορετικών διαδοχικών Αυτοκρατοριών (υπερχιλιετές Χριστιανικό Βυζάντιο και Μουσουλμανική Οθωμανική Αυτοκρατορία), που της προσδίδουν την ταυτότητά της...ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...

..Το Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, μοναδικό τζαμί με έξι μιναρέδες , το σπουδαιότερο μνημείο της Βυζαντινής κληρονομιάς την Αγία του Θεού Σοφία, σημείο αναφοράς της Βασιλεύουσας. 
θαυμάζμος για  τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού, τη μεγαλύτερη από τις εξήντα που κτίστηκαν στα Βυζαντινά χρόνια και τέλος ..καταπληκτικο ..το παλάτι Τοπ Καπί, που επί 600 χρόνια έγινε κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου