Ο Παυλόπουλος «παγώνει» τα κυβερνητικά σχέδια για δημοψήφισμα!

Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο σύνδεσης της αναθεώρησης του Συντάγματος με ένα δημοψήφισμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Σύμφωνα με τα Νέα, αμέσως μετά τις δηλώσεις Γεροβασίλη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπάρχει «απαγορευτικό» για αλλαγές στον συντακτικό χάρτη της χώρας μέσω δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αντίθετος σε μία έμμεση ή άμεση, διασύνδεση της αναθεώρησης του Συντάγματος με μια δημοψηφισματική διαδικασία, ενώ θέση του είναι ότι ένας τέτοιος συνδυασμός οδηγεί σε «παραβίαση και πρωτοφανή ευτελισμό» του Συντάγματος.

Συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχουν επικοινωνία με το γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το μήνυμά του λειτούργησε καταλυτικά και απέτρεψε μια προσωπική εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα στόχευε στη συντήρηση και ενίσχυση του θέματος που αιφνιδιαστικά ανέκυψε.


http://www.iefimerida.gr/news/271375/o-paylopoylos-pagonei-ta-kyvernitika-shedia-gia-dimopsifisma-gia-ti-syntagmatiki

Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου