«ΕΙΚΟΝΑ» από τη Θεσσαλονίκη στο 1ο Reborn in Athens Festival - Σάββατο, 9 και Κυριακή, 10 Ιουλίου στις 22.00


Performance που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο  Θέατρο Κλειώ, Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.: Τρεις γυναίκες συνομιλούν με τη χρήση απλών μέσων και τη μουσική να συμβάλλει, αναμορφώνοντας τις εικόνες σε περιβάλλον.

 Μοναδικό υλικό το χαρτί ως δομικό μέλος μίας αρχιτεκτονικής οργάνωσης του χώρου. Αρχή των πραγμάτων συνιστά το πάτωμα.
Ένα εκ νέου κατασκευασμένο πάτωμα με μοναδικό υλικό την αυγοθήκη. Η αυγοθήκη, υλικό ευτελές, παρασκευασμένο από συμπιεσμένο χαρτί περικλείει στη δομή του ταυτόχρονα τον κύκλο και το τετράγωνο. Αξιοποιώντας κατ' επιλογή τη δυναμική του πολλαπλασιασμού, δημιουργείται μια νέα επιφάνεια που ηαξία της εδραιώνεται ανάλογα με τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσεις. Το άψυχο γίνεται έμψυχο με τη χρήση στοιχειωδών τεχνικών μέσων: ένας προτζέκτορας, μία κάμερα, μία οθόνη, δύο κινητά τηλέφωνα. Η γυναικεία μορφή μετέχει, επεμβαίνει στην αισθητική του τοπίου και συνδημιουργεί. Η κίνηση και η ακινησία του σώματος αλληλοεπιδρούν με τον παραγόμενο από τα υλικά ήχο δημιουργώντας τις νέες εικόνες.


*Η μουσική παράγεται κατά τη διάρκεια της παράστασης.
**Η εικόνα της "Pieta" που προβάλλεται στην παράσταση αποτελεί την αφίσα της ομώνυμης ταινίας σε σκηνοθεσία του Kim Ki Duk. Pieta, σημαίνει έλεος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
Σκηνοθεσία - Σύλληψη - Σκηνογραφία: Διδώ Γκόγκου, Ηιάνα Καλαδάμη, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου

Φωτογραφίες: Αλίκη Αρβανίτη, Κική Δεληγιαννίδου, Ηλιάνα ΚαλαδάμηΕρμηνεύουν: Διδώ Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σόνια ΣαμαρτζίδουΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΙΚΟΝΑ» ΣΤΟ REBORN IN ATHENS FESTIVAL                                                  

Χώρος: Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ /Τουρναβίτου 7, 10553 Αθήνα (Ψυρρή) /Τηλ. 2103235351

Ημερομηνίες και ώρα έναρξης: Σάββατο,  9  και Κυριακή, 10 Ιουλίου στις 22.00

Διάρκεια: 45’

ΓενικήΕίσοδος : 8 €

Παραγωγή: Pro4

ΠροπώλησηΕισιτηρίων:Ticket Services / Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου) / Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 / Online: www.ticketservices.gr / Καταστήματα Forthnet / Ταμείο του Θεάτρου μόνο τις ημέρες των παραστάσεων (17.00-21.30).

Κρατήσεις Εισιτηρίων: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00-16:00 στο 210-3255444

Περισσότερες Πληροφορίες: www.pro4.gr & www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου