Καλοκαιρινοί έρωτες… Μπορούν να κρατήσουν για πάντα;..

Καλοκαίρι.  Ήλιος, θάλασσα, καφεδάκι στην παραλία, μεζεδάκια στην ταβέρνα με φίλους.  Χαμόγελα, πειράγματα, εύθυμη διάθεση.  Το ντύσιμο μας, θα είναι είτε ελαφρύ, είτε με μαγιό και σαγιονάρες, με την αλμύρα της θάλασσας σε όλο μας το σώμα.  Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν το κλίμα, κοιτάζουμε γύρω μας, χωρίς να εστιάζουμε κάπου συγκεκριμένα. 

Και τότε είναι που ξαφνικά η ματιά μας σταματάει σε ένα «χαμόγελο» λίγο διαφορετικό από τα άλλα και το ίδιο συμβαίνει και από εκείνον/η προς εμάς.  Και τότε ξεκινάει ένα ατελείωτο φλερτ με ματιές, ατάκες, χαμόγελα.

Κανονίζουμε και το πρώτο ραντεβού σε ένα παραλιακό κλαμπ και μετά ακολουθούν ραντεβού, κάτω από την ίδια ομπρέλα για μπάνιο, συναντήσεις σε ερημικές παραλίες, ραντεβού σε παραθαλάσσια ταβερνάκια, κ.λ.π.  φυσικό επακόλουθο όλων αυτών είναι και ο έρωτας που συμβαίνει ανάμεσά μας, χωρίς πίεση, χωρίς σκέψεις ότι την άλλη ημέρα πάμε στην δουλειά.  Πολύ γρήγορα νιώθουμε πως είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, ανταλλάσσουμε όρκους αφοσίωσης και αγάπης.


Έρχεται όμως η ημέρα που πρέπει να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα και στις υποχρεώσεις μας.  Δεν μας μένει χρόνος να συναντηθούμε και όταν θα κανονίσουμε επιτέλους ένα ραντεβού θα είναι συγκεκριμένη ώρα, με συγκεκριμένο ντύσιμο και με συγκεκριμένη ‘διασκέδαση».  Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε την ανεμελιά των διακοπών και στην πόλη, κρατώντας ένας τον άλλον αγκαλιά, αναπολώντας τις διακοπές μας και το πώς γνωριστήκαμε.

Σιγά-σιγά όμως μας απορροφά η καθημερινότητα και οι καβγάδες πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο.  Αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, ότι δεν μας καταλαβαίνει, ότι μας πιέζει κ.λ.π.

Μοιραία λοιπόν έρχεται και ο χωρισμός μεταξύ μας. Αν σκεφτούμε λοιπόν λογικά και ψύχραιμα, η ανέμελη διάθεση, λίγο το ανάλαφρο ντύσιμο είναι στοιχεία που μας φέρνουν πιο κοντά με ανθρώπους που στην καθημερινότητα δεν θα τους είχαμε ή δεν θα μας είχαν προσέξει.
Ας απολαύσουμε λοιπόν τους καλοκαιρινούς έρωτες, αλλά ας μην επενδύουμε σε αυτούς.


πηγή: maira.gr/kanaliena.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου