Το αεροδρόμιο έχει ιδιοκτήτη, μόνο τον λαό της Πάρου..

Για τη συνεισφορά του έργου στο ελληνικό δημόσιο και στην τοπική κοινωνία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου, στην Πάρο.
«Το έργο θα συνεισφέρει στο ελληνικό δημόσιο. Από σήμερα η Πάρος σταματά να είναι άγονη γραμμή. Αν αθροίσει κανείς τα ποσά των επόμενων τεσσάρων ετών, τότε αμέσως βγάζει τον προϋπολογισμό του έργου. Το έργο θα δώσει ώθηση στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θέλω να σταθώ στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν εντός του 2016 για να μην χαθεί η φετινή τουριστική χρονιά. Να εξάρω τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας που βοήθησαν τις τελευταίες δέκα μέρες. Να ευχαριστήσω και την εταιρεία Olympic Air που βοήθησε να ολοκληρωθεί το έργο».
Στη συνέχεια, είπε: «Σήμερα έχουμε έναν αεροσταθμό, 750 τμ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα διπλασιαστεί, με στόχο στο μέλλον να υπάρξει χώρος 5.000 τμ., με ένα συνεδριακό έργο. Το νησί σας έχει διασύνδεση με όλα τα αεροδρόμιο. Πολύ σύντομα θα συνδεθεί με την Ευρώπη. Ένα ταξίδι στην Πάρο είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα. Η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί. Η Ελλάδα παρά την κρίση παραμένει μια όαση σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.
Σημαντική προτεραιότητα να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα νησιά μας. Στόχος μας να μειώσουμε την απόσταση από το κέντρο στην Περιφέρεια.
Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ξεκινήσει έργα που είχαν σταματήσει τα προηγούμενα χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν ευρωπαϊκά προγράμματα».
Καταλήγοντας, δήλωσε: «Εύχομαι καλορίζικο το αεροδρόμιο. Έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη. Τον λαό της Πάρου. Δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και σε καμία εξουσία. Ανήκει στους πολίτες της Πάρου. Εύχομαι αυτό το έργο να είναι μόνο η αρχή. Εύχομαι αυτό το πανέμορφο νησί να έχει τις υποδομές που του αξίζουν».

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες». Επίσης, επεσήμανε ότι «ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές».
Προηγουμένως, ο Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος, πραγματοποίησε αγιασμό. 
Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε λίγη ώρα πριν τις 12 το μεσημέρι και κατά την προσγείωσή του σχηματίστηκε μια υδάτινη αψίδα από δύοπυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.
Aκολουθεί φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια  του νέου αεροδρομίου στην Πάρο


tsipras paro 4

tsipras paro 1

tsipras paro 2


tsipras paro 3
πηγη :kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου