Συναντήσεις Αντιπροσωπειών Δημοτικών Μ.Μ.Ε Με Τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ & Σύμβουλο Επικρατείας

Την Τετάρτη 21/9, αντιπροσωπεία της Εκτελεστική Επιτροπή των Δημοτικών ΜΜΕ που ορίσθηκε  στο Συνέδριο του Ιουλίου, είχε δύο  συναντήσεις  για τα θέματα που απασχολούν τα δημοτικά ΜΜΕ.
Η πρώτη  συνάντηση έγινε με την σύμβουλο του υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τα ραδιόφωνα κ. Βάλια Καϊμάκη. Η αντιπροσωπεία μας, αποτελούμενη από τους Μιχ. Κυριακίδη (αντιπρόεδρο του Αθήνα 9.84), Στέλιο Μπρατσόλη (Αντιπρόεδρο , Κανάλι 1 του Πειραιά) και  Πέτρο Φρέρη (μέλος ΔΣ της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Σύρου), ενημέρωσε την κ. Καϊμάκη για το Α Πανελλήνιο συνέδριό των Δημοτικών ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και παρέδωσε το ψήφισμα που εγκρίθηκε,  ενώ είχε εκτεταμένη συζήτηση μαζί της για το μέλλον των δημοτικών ΜΜΕ.
Η κ. Καϊμάκη, συμφώνησε με τα θέματα που έθεσε το κλιμάκιο της ΕΕ και  διαβεβαίωσε πως όταν θα ανοίξει το θέμα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, θα ζητήσει και τις απόψεις των εκπροσώπων των δημοτικών ΜΜΕ. Υποσχέθηκε, ακόμη ότι το υπουργείο θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των Δημοτικών ΜΜΕ να διατηρήσουν την φυσιογνωμία τους.
Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Καναλιού 1 κ. Αβραμίδης. Ο κ. Πατούλης, αφού ενημέρωθηκε  για το Συνέδριο και το ψήφισμα, που εγκρίθηκε, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της ΚΕΔΕ και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης και επέκτασης των δημοτικών ΜΜΕ και του ιδιαίτερου ρόλου τους στις τοπικές κοινωνίες.  Συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.
 Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη για το νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου έθεσαν στον κ. Πατούλη τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης τους.
 Ειδικότερα συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, το πλαίσιο χρηματοδότησης τους αλλά και τη δυνατότητα διαδημοτικοποίησης των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοτηλεόρασης, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων ΟΤΑ.
 Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησε στη βασική αρχή πως τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι ένα πολύ χρηστικό εργαλείο για τους Δήμους και εστίασε εκτός από τον ενημερωτικό και στον εκπαιδευτικό ρόλο τους, για τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών. Επιπρόσθετα υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης τους, μέσα από δημοτικές συμπράξεις, αλλά και την εγκαθίδρυση κανόνων που διασφαλίζουν την υγιή λειτουργία τους.Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου