Περιγραφή:
Εύκολα πιροσκί στη στιγμή.
Τι χρειαζόμαστε:
Χυλός:
100 γρ. καλαμποκάλευρο
30 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. baking powder
1/3 κ.γ. σόδα σκόνη
200 ml. γάλα
2 αυγά
*προαιρετικά πιπέρι
Γέμιση:
5 φέτες τυρί (μαλακό, αυτό που βρίσκεται σε ατομικά σελοφάν) κομμένες στα δύο
Άλλα που χρειάζονται:
λάδι για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα:
Ο χυλός πρέπει να βγαίνει σχετικά σφιχτός...σαν αρκετά παχύρευστο μέλι...και να τοποθετείται σε σκεύος τύπου ποτήρι ώστε να διευκολύνει στην χρήση.
Η ποσότητα των υλικών που δίνω είναι για 20 τμχ. εκ των οποίων τα μισά είναι σκέτα με λουκάνικο και τ άλλα μισά έχουν και τυράκι.
Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις... Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του καλό θα ήταν να μειωθεί στο μισό το baking powder
Επίσης ο ίδιος χυλός θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και με άλλα υλικά...π.χ. λαχανικά ζεματισμένα, γαρίδες προβρασμένες, κομμάτια τυριού π.χ μοτσαρέλα - κασέρι, εναλλάξ κομμάτια τυριού με κομμάτια λουκάνικου κ.τ.λ.
Εύκολα πιροσκί στη στιγμή.
Τι χρειαζόμαστε:
Χυλός:
100 γρ. καλαμποκάλευρο
30 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. baking powder
1/3 κ.γ. σόδα σκόνη
200 ml. γάλα
2 αυγά
*προαιρετικά πιπέρι
Γέμιση:
5 φέτες τυρί (μαλακό, αυτό που βρίσκεται σε ατομικά σελοφάν) κομμένες στα δύο
Άλλα που χρειάζονται:
λάδι για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
- Σκουπίζω τα λουκανικάκια από τυχόν υγρασία και τα περνάω σε οδοντογλυφίδες. Στα μισά περνάω από μια λουρίδα τυράκι και το κολλάω πιέζοντας με τα δάχτυλα. Ετοιμάζω τον χυλό μου ανακατεύοντας πρώτα τα στερεά υλικά (αλεύρια, ζάχαρη, αλάτι, b.p., σόδα). Ενώνω τα υγρά υλικά μου χτυπώντας ελαφρά(γάλα, αυγά). Ενώνω τα 2 μείγματα ανακατεύοντας καλά ώσπου να έχω ένα λείο μείγμα. Αφήνω να σταθεί ο χυλός μου λιγάκι...
- Βουτάω το κάθε ξυλάκι μου στο χυλό μέχρι να καλυφτεί εντελώς. Τα τηγανίζω σε σκεύος με μπόλικο καλά ζεσταμένο λάδι για περίπου 1΄από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Πριν τα σερβίρω τα αφήνω να σταθούν για μερικά λεπτά σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Ο χυλός πρέπει να βγαίνει σχετικά σφιχτός...σαν αρκετά παχύρευστο μέλι...και να τοποθετείται σε σκεύος τύπου ποτήρι ώστε να διευκολύνει στην χρήση.
Η ποσότητα των υλικών που δίνω είναι για 20 τμχ. εκ των οποίων τα μισά είναι σκέτα με λουκάνικο και τ άλλα μισά έχουν και τυράκι.
Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις... Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του καλό θα ήταν να μειωθεί στο μισό το baking powder
Επίσης ο ίδιος χυλός θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και με άλλα υλικά...π.χ. λαχανικά ζεματισμένα, γαρίδες προβρασμένες, κομμάτια τυριού π.χ μοτσαρέλα - κασέρι, εναλλάξ κομμάτια τυριού με κομμάτια λουκάνικου κ.τ.λ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου