«Βόμβα» ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ...

Εξέλιξη που ανατρέπει τα πάντα γύρω από τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και γενικά στο σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται πως προκύπτει από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο αποφάσισε να κάνει δεκτή με ψήφους 5-2 την προσφυγή του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου, με την οποία ζητούσε αναβολή των εκλογών για πέντε μήνες και ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ!
Η προσφυγή εκδικάστηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, μαζί με αυτή της αντιπολίτευσης της σημερινής διοίκησης, η οποία ζητούσε μεν ορισμό προσωρινής διοίκησης, αλλά όχι αναβολή των εκλογών που ήταν ορισμένες για τις 26 Οκτωβρίου.
Στην προσφυγή του ο Βίκτωρας Μητρόπουλος επικαλούταν τον αθλητικό νόμο του Γιώργου Ορφανού του 2005, που πρόβλεπε ευρύτατο σώμα εκλεκτόρων στις εκλογές της ΕΠΟ και στην ουσία αυτό να αποτελείται από τα σωματεία και όχι από εκπροσώπους των ΕΠΣ.
Ωστόσο αυτός ο νόμος ποτέ δεν τέθηκε σε ενέργεια, γιατί τότε είχε έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ και είχε απειλήσει με άμεσο αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, λόγω παραβίασης του αυτοδιοίκητου.
Αυτό το θέμα τίθεται και πάλι εφόσον αναβληθούν οι εκλογές βάσει του σκεπτικού της προσφυγής Μητρόπουλου, που στην ουσία ξαφνικά πετάγεται στην μέση και γίνεται το κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων.
Κανείς δεν έχει βγάλει άκρη στο μεταξύ, πως έχει προέλθει η πρωτοβουλία Μητρόπουλο. Από την πλευρά της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ έγινε προσπάθεια να συνδεθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Ωστόσο αυτό προκάλεσε οξύτατη αντίδραση από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Δεν προκύπτει επίσης στοιχείο που να συνδέει αυτή την πρωτοβουλία με κάποιο από τα δύο «μπλοκ» που αντιμάχονται ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ. Αν και έχει γίνει προσπάθεια και ακόμη συνεχίζεται βάσει των πρώτων αντιδράσεων, να χρεωθεί από την μία πλευρά στην άλλη και να παρουσιαστεί σαν «ανάχωμα» στην σίγουρη νίκη που υποστηρίζουν και οι δύο πως θα έχουν στις εκλογές της ΕΠΟ.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης την Τετάρτη, για να διαπιστωθεί και το χρονικό διάστημα της αναβολής, αλλά και η σύνθεση της προσωρινής διοίκησης.

Στην προσφυγή του ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, πρότεινε σαν υποψήφια μέλη για την προσωρινή διοίκηση τους εξής ( να σημειωθεί πως δεν είναι απαραίτητο να είχε την συγκατάθεση τους για να το κάνει ):
1. Μητρόπουλος Βίκτωρας. Διπλωματούχος Μηχ/λόγος-Ηλεκ/λόγος ΕΜΠ, εκδότης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω, πρώην μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της UEFA
2. Σκαρτάδος Γεώργιος. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Ηρακλής.
3. Κασιμάτης Γεώργιος. Αντιπρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ
4. Δομάζος Δημήτριος (Μίμης). Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
5. Καμάρας Αριστείδης. Δικηγόρος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
6. Δέδες Αλέξιος. Δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΠΑΕ ΑΕΚ, μέλος του Δ.Σ. της Super League, τέως μέλος Επιτροπής Επικοινωνίας της UEFA
7. Αγραφιώτης Δημήτρης (Τάκης). Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώην πρόεδρος Super League
8. Μαχλάς Νικόλαος. Επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής ΟΦΗ, Άγιαξ, Φίτεσε, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ
9. Βαλαώρας Ιωάννης. Επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Λάρισας
10. Τουντσιάρης Θεοφάνης. Πτηνοτρόφος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ηρακλή Θεσσαλονίκης
11. Παναγιωτάκης Βασίλης. Πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, πρώην διευθυντής αθλητικού προγράμματος Alpha TV
12. Αλεξόπουλος Παναγιώτης. Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τμήματος διαχείρισης και οργάνωσης Αθλητισμού, πρώην τακτικό μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού
13. Στράτος Γεώργιος. Δικηγόρος, πρόεδρος Δ.Σ. Super League
14. Σφακιανάκης Στυλιανός. Πρόεδρος Δ.Σ. Football League, πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού
15. Δαμουράκης Ιωάννης. Δικηγόρος, πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής, Επιτροπής Κανονισμών και Επιτροπής Αποτίμησης της ΕΠΑΕ
16. Βουγίδης Αντώνιος. Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της Football League
17. Χαραλαμπίδη Γαρυφαλλιά. Εφέτης εν συντάξει, πρώην αθλητικός δικαστής ΕΣΑΚΕ
18. Κονταρίδης Χρήστος. Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. εν συντάξει
19. Ασλανίδης Απόστολος. Μηχανολόγος - Μηχανικός
20. Ξηντάρας Αριστείδης. Επιχειρηματίας, πρόεδρος σωματείου «Κηφισιά 2010»
21. Αντωνιάδης Αντώνης. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
22. Σταβλάς Σπυρίδων. Δικηγόρος, πρώην ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού
23. Χρονόπουλος Αλέξιος. Επιχειρηματίας, πρώην μέλος της ΕΠΣ Ηλείας
24. Καπράνας Κωνσταντίνος. Επιχειρηματίας, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΟ Καρδίτσας
25. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος. Πρόεδρος Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕ Απόλλων
26. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος. Δικηγόρος, πρώην μέλος της Επιτροπής Κανονισμών ΕΠΑΕ
27. Παυλόπουλος Χαράλαμπος. Πρώην γενικός διευθυντής της ΕΠΑΕ
28. Δέδες Γρηγόρης. Επιχειρηματίας
29. Μάρκου Κωνσταντίνος. Οικονομολόγος
30. Χάικας Στάθης. Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Πανιωνίου
31. Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης. Πρώην ποδοσφαιριστής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της «Εφ.Συν.» η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ προβλέπεται να έχει δίμηνη θητεία και να αποτελείται από τους:
Γιώργος Στράτος, Στέλιος Σφακιανάκης, Τάκης Αγραφιώτης, Γιώργος Σκαρτάδος, Γιώργος Κασιμάτης, Μίμης Δομάζος, Αριστείδης Καμάρας, Νίκος Μαχλάς, Γιάννης Βαλαώρας, Φάνης Τουντσιάρης, Βασίλης Παναγιωτάκης, Μάνος Γαβριηλίδης, Γιάννης Παππάς, Χρήστος Καραβασίλης, Μιχάλης Τζανόπουλος, Αντώνης Παπαπετρίδης, Νίκος Βακάλης, Παναγιώτης Δημητρίου, Γιώργος Βούρβαχης, Γιώργος Σταράκης, Κωνσταντίνος Κίτσιος.
Αρνήθηκε να συμμετάσχει ο Αλέξης Δέδες που ήταν προτεινόμενος από την πλευρά Μητρόπουλου.
*Πέρα απ' όλα αυτά, το πιο σημαντικό θέμα που προκύπτει είναι πως τίθεται άμεσα θέμα παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της FIFA.
*Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πως οι δύο επιδιαιτητές που εκπροσωπούν την ΕΠΟ στη σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της προσφυγής Μητρόπουλου, ξέροντας πως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο. 
πηγη :efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου