Συναντηση εκπροσωπων -Συντονιστικης Δημοτικων Μ.Μ.Ε.- με Υφυπουργο Εσωτερικων Γιαννη Μπαλαφα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕ των Δημοτικών ΜΜΕ, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Κυριακίδη (Αθήνα 9.84), Στέλιου Μπρατσόλη (Κανάλι 1, Πειραιάς) και του νομικού συμβούλου του Αθήνα 9.84, Γιάννη Γαβριηλίδη, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον σύμβουλό του Στάθη Σταυριανίδη

Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο υφυπουργός  για την δημιουργία της Ένωσης των Δημοτικών ΜΜΕ με το συνέδριο του Ιουλίου της Τρίπολης.
Επίσης του κατατέθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ‘άλλα αιτήματα των δημοτικών ΜΜΕ.

Σχετικά με το άρθρο 17 του νομοσχεδίου, εκφράστηκε από την πλευρά των εκπροσώπων των Δημοτικών ΜΜΕ η ικανοποίηση ότι έγιναν αποδεκτές σχεδόν στο σύνολο οι προτάσεις, σχετικά με την νομική υπόσταση των δημοτικών ΜΜΕ και ιδιαίτερα η δυνατότητα να παραμείνουν με τον ίδιο νομικό καθεστώς οι υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.
Τονίστηκε, όμως πως η πρόβλεψη για τη δημιουργία ανωνύμων εταιρειών ειδικού σκοπού, μπορεί να αποτελέσει την «κερκόπορτα» για είσοδο ιδιωτών και κίνδυνο για αλλοίωση της φυσιογνωμίας των δημοτικών επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Από την πλευρά του υπουργού υπήρξε η υπόσχεση ότι θα εξεταστεί η περίπτωση αυτή και σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί η φυσιογνωμία  και ο συγκεκριμένος ρόλος των δημοτικών ΜΜΕ.

Στο αίτημά μας να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού του Ν. 3852/2010 και να ισχύει ό,τι και στις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς απαιτείται μόνο υπουργική απόφαση, η απάντηση ήταν θετική. 

Θετική ήταν η ανταπόκριση και στο αίτημα μας για δυνατότητα μετατάξεων προσωπικού από και προς τα δημοτικά ΜΜΕ. Ήδη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο υπάρχουν σχετικές διατάξεις, ζητήσαμε, όμως να υπάρχει ρητή διάταξη που να αναφέρεται στις δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

Τέλος, μας ενημέρωσαν ότι η πρόταση που κατέθεσε η Θεσσαλονίκη για δυνατότητα «διαδημοτικοποίησης» των δημοτικών ΜΜΕ, έγινε δεκτή και συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 18 του νομοσχεδίου
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου