Ο Ολυμπιακός στα σχολεία του Πειραιά..Ο Ολυμπιακός ως ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης και με τεράστιο αριθμό μικρών  αθλητών στα τμήματα υποδομής όλων των αθλημάτων δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Προπονητές, στελέχη και αθλητές βρέθηκαν χθες σε σχολεία του Πειραιά για να μιλήσουν με τους μαθητές για τον αθλητισμό.
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Αμανατίδης και κ. Τάσος Πάντος οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες στην Ακαδημία επισκέφτηκαν το 17ο Δημοτικό Σχολείο στα Καμίνια του Πειραιά για να μιλήσουν για την σημασία του αθλητισμού στα παιδιά. 
Τους δυο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δεστές, ο γυμναστής κ. Βεργόγιαννης και φυσικά τα εκατοντάδες παιδιά που ανυπομονούσαν για την επίσκεψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού. 
Ο κ. Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και την πρώτη ενασχόληση του με τον αθλητισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σας καλώ να είστε κοντά στον αθλητισμό. Μόνο καλά έχει να σας προσφέρει. Ο αθλητισμός δίνει ζωή. Εάν αγαπάτε τον αθλητισμό θα συνεχίσετε και θα φτάσετε ψηλά. Είστε τυχεροί γιατί έχετε εγκαταστάσεις για να

 
γυμναστείτε κάτι που δεν είχαμε εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία σας. Εδώ στα Καμίνια πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκης εγκαινίασε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο είναι γι’ όλους. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές Σχολές Ποδοσφαίρου στις περιοχές του Πειραιά ενώ και ο Ερασιτέχνης με το μπάσκετ του συλλόγου μας έχουν πολλά τμήματα στα οποία μπορείτε να γνωρίσετε νέα αθλήματα και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία να πλάσετε έναν δυνατό χαρακτήρα». aman
Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Πάντος ρώτησε τα παιδιά πως αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό και αφού άκουσε τις απαντήσεις τόνισε: «Βλέπω ότι το επίπεδο είναι πολύ καλό εδώ. Το μήνυμα που ήρθαμε να περάσουμε είναι να έρθετε στον αθλητισμό. Πρώτα στον αθλητισμό και εάν έχετε δυνάμεις και ταλέντο και μετά στον πρωταθλητισμό. Τόσο εγώ όσο και ο κ. Αμανατίδης κερδίσαμε πολλά από τον αθλητισμό αλλά δουλέψαμε και πολύ σκληρά. Εγώ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια μπάλα στα πόδια και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει κάποιος ήταν μια μπάλα ή μια φανέλα. Όπως πολύ σωστά είπατε και εσείς παιδιά ο αθλητισμός είναι υγεία, φτιάχνει ωραίο σώμα, είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία. Ειδικά το ποδόσφαιρο που είναι ομαδικό άθλημα βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να δουλεύουν ως ομάδα και στις άλλες δραστηριότητες τους και να βοηθούν τους άλλους. Πρέπει να μάθετε να είστε ομάδα. Είδατε τι κατάφερε η εθνική μας στο Euro 2004. Ήταν ομάδα και τα κατάφερε».

Οι δυο εκπρόσωποι της Ακαδημίας του Ολυμπιακού δέχτηκαν δεκάδες ερωτήσεις από τα παιδιά και τους δασκάλους ενώ μοίρασαν και αφίσες της ομάδας του Ολυμπιακού με τις υπογραφές τους.Αντιστοίχως αθλητές του Ερασιτέχνη επισκέφτηκαν το 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας, το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 44οΔημοτικό Σχολείο Πειραιά στην Παλαιά Κοκκινιά. Στο 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας παρευρέθηκαν οι αθλητές του τμήματος Κολύμβησης Στέφανος Δημητριάδης, Αντώνης Φωκαϊδης και ο μάνατζερ του τμήματος και Υπεύθυνος Ακαδημιών, Σπύρος Μπιτσάκης.bitsakis
Στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά έδωσαν το παρών οι αθλητές από τα τμήματα πόλο Ανδρών και Γυναικών, Στέλιος Αργυρόπουλος, Μανώλης Πρέκας και Ελευθερία Πλευρίτου, Σίλια Λογοθέτη αντίστοιχα.

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο μετέβησαν οι αθλητές από το τμήμα Κωπηλασίας του Ολυμπιακού, Βασίλης Αγγελόπουλος, Τάσος Τσάτης και ο έφορος του τμήματος Τάσος Βουγίδης.

πηγη : kanaliena.gr

polo
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου