Συνάντηση Δήμαρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φαρίντ Φερνάντεζ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Φαρίντ Φερνάντεζ και συζήτησαν την πρότασή του για την οργάνωση έκθεσης προς τιμήν του φιλέλληνα Φραντσίσκο ντε Μιράντα, μιας σημαντικής  στρατιωτικής προσωπικότητας της Βενεζουέλας,  που συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους πολέμους και είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, μελετώντας τον αρχαίο πολιτισμό της. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκαν και στην ανάγκη  για άλλες συνεργασίες.

 Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Φαρίντ Φερνάντεζ. Ξέρετε ότι εμείς θέλουμε να υπάρχει μια εξωστρέφεια για τον Πειραιά. Να κάνουμε συνεργασίες με αδελφοποιημένες πόλεις και είτε άλλες  πόλεις ή χώρες που μπορούμε να αναπτύξουμε συνέργειες. Η πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση ανήκει στον πρέσβη της Βενεζουέλας. Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Υπήρξε μια πρόταση για έναν  σημαντικό άνθρωπο της Βενεζουέλας τον Φραντσίσκο ντε Μιράντα, ο οποίος στη διαδρομή του πριν από δύο περίπου αιώνες, πέρασε και από τη χώρα μας και από την πόλη μας και έχει αναφερθεί με καλά λόγια για τον Πειραιά και φυσικά και για τη χώρα. Φέτος συμπληρώθηκαν διακόσια χρόνια από το θάνατό του κι έγινε μία έκθεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Η  πρόταση  του κ. πρέσβη ήταν να φιλοξενηθεί αυτή η έκθεση και στον Δήμο Πειραιά. Με χαρά την αποδεχθήκαμε και προτείναμε τη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία  είναι ένας πολύ ωραίος χώρος για να φιλοξενεί τέτοιες εκθέσεις. Πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους πολιτιστικές συνέργειες με άλλα κράτη ή με αδελφοποιημένες πόλεις. Πρότεινα να μην μείνουμε μόνο στην έκθεση, να κάνουμε κι άλλα πράγματα και να είμαστε σε μια συνεργασία. Ο κ. πρέσβης είναι ένας νέος άνθρωπος που είναι τρία χρόνια στη χώρα μας. Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση, στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνουμε για μια εξωστρέφεια  της πόλης  μας».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ.  Μώραλης και ο κ. Φερνάντεζ αντάλλαξαν δώρα.  
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου