Μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά για Δωρεάν Εξέταση Μαστογραφίας!

Πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα η δωρεάν εξέταση μαστογραφίας στον Πειραιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά,  σε συνεργασία με την  Κ.Ε.Δ.Ε. και το ΕΔΔΥΠΠΥ.
Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, υποδέχθηκε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, στην κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι οποίες υποβλήθηκαν σε έλεγχο μαστογραφίας.  
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε να στηρίζουμε ομάδες πολιτών  που είναι οικονομικά αδύναμοι -και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί οι συνδημότες μας-δεχθήκαμε μια πρόταση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την οποία αποδεχθήκαμε αμέσως, έτσι ώστε από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο, να παρέχουμε δωρεάν έλεγχο μαστογραφίας, σε οικονομικά ασθενείς γυναίκες  που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε άλλες δομές. Ο καρκίνος του μαστού, είναι η μάστιγα του αιώνα. Ξέρουμε πόσες γυναίκες ταλαιπωρούνται από τον καρκίνο του μαστού. Θεωρώ ότι είναι μια καλή πρωτοβουλία και μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να την επαναλάβουμε και για άλλες εξετάσεις. Προσπαθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμαστε με φορείς, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τις γυναίκες της πόλης μας, οι οποίες αποκόμισαν αυτή την υπηρεσία που τους προσέφερε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά».
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, τόνισε:
«Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συνεχίζει ανελλιπώς για δωδέκατο χρόνο το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού με τις κινητές μονάδες μαστογράφου, προσφέροντας στις Ελληνίδες, αφενός μεν μια διαδικασία πρόληψης αφετέρου δε την ευαισθητοποίηση σε θέματα ατομικής προληπτικής ιατρικής. Στηριζόμενη σε φιλάνθρωπους πολίτες και εταιρείες και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς,  προσπαθεί να άρει τις ανισότητες που υπάρχουν στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας με ένα πρόγραμμα κατά την διάρκεια του οποίου έχουν εξεταστεί δωρεάν πάνω από 55.000 γυναίκες».
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, δήλωσε:
«Ο Δήμος Πειραιά, στοχεύοντας σε καλύτερες  παροχές υγείας στους δημότες του και έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε 100 αδύναμες οικονομικά γυναίκες της πόλης μας. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιηθούν άμεσα παρόμοιες δράσεις».

Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου