Απευθείας ..? στο ψηφιακό ραδιόφωνο..

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει απευθείας στο ψηφιακό ραδιόφωνο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Κ. Αρβανίτη. 
Ο Λ. Κρέτσος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής DIGEA ενώ όπως είπε το τίμημα θα το καθορίσει η αγορά καθώς οι άδειες θα δοθούν με πλειστηριασμό - τον διαγωνισμό και άρα την τιμή εκκίνησης θα τα αναλάβει το ΕΣΡ.

Πρόσθεσε ότι με το ψηφιακό ραδιόφωνο, 'θα μπορούν να λειτουργούν 18 σταθμοί εθνικής εμβέλειας και 60 με 68 σε κάθε περιφέρεια και μάλιστα χωρίς να πατάει ο ένας πάνω στον άλλον". Ο Λ. Κρέτσος, ξεκαθάρισε ότι με εξαίρεση..
τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως προβλέπεται σε όλη την Ευρώπη, οι υπόλοιπες άδειες θα δοθούν με την ίδια διαδικασία, είτε πρόκειται για δημοτικά ραδιόφωνα είτε για εκκλησιαστικούς σταθμούς. Χαρακτήρισε παρωχημένο τον διαχωρισμό ενημερωτικών και μουσικών σταθμών και σημείωσε ότι θα υπάρχει ελάχιστος αριθμός εργαζομένων όπως και στα κανάλια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις του παρελθόντος με τις άδειες και στο γεγονός ότι αρκετά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στα χέρια λίγων επιχειρηματιών. Σημείωσε μάλιστα, ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που συγκεντρώνουν το 95% της διαφημιστικής πίτας.
Ο ΓΓ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον διαγωνισμό για τις ακροαματικότητες, επισημαίνοντας ότι η χειραγώγηση της ακροαματικότητας μπορεί να οδηγήσει και σε χειραγώγηση της κοινής γνώμης, κάνοντας κακό ακόμη και στη δημοκρατία.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου