«Οι πραγματικοί άνθρωποι προέρχονται από τον δρόμο»..

Χωρίς αμφιβολία οι Dub Pistols είναι μια ειδική περίπτωση. Μετρούν ήδη 21 χρόνια ζωής, γνήσια τέκνα της ηλεκτρονικής έκρηξης που συνέβη στα 90΄ς στη Βρετανία, με σημαντικές επιτυχίες. Είναι όμως και σκεπτόμενοι, οργισμένοι και πάντα διαμαρτυρόμενοι.
Αυτό, άλλωστε, φρόντισε να μας επιβεβαιώσει και ο ιθύνων νους των αγαπημένων του ελληνικού κοινού, Barry Ashworth, στη σύντομη συζήτηση που είχαμε με αφορμή την εμφάνισή τους στο Street Mode Festival, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.
«Ο δρόμος είναι από εκεί που προέρχονται οι πραγματικοί άνθρωποι, εκεί διεκδικούμε και διαμαρτυρόμαστε» μας λέει ο Βρετανός μουσικός, DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Ο Barry Ashworth εμφανίζεται, ακόμη, προβληματισμένος για την κατάσταση στη Βρετανία και οργισμένος για την άνοδο της Ακροδεξιάς, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος είναι ένα πολύ τρελό μέρος αυτή τη στιγμή».
«Το μήνυμα είναι πάντα δυνατό και ξεκάθαρο. Δεν θα ανεχθούμε την αδικία και η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση» σημειώνει με νόημα.
Φωτογραφίες/Dub Pistols
Είστε μία από τις αγαπημένες μπάντες των Ελλήνων; Ποιο είναι το μήνυμα των Dub Pistols προς το ελληνικό κοινό για το επερχόμενο live στη Θεσσαλονίκη;
Πήραμε την απόφαση να μην παίξουμε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα φέτος γιατί κάναμε αρκετές περιοδείες τα προηγούμενα χρόνια, οπότε ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για να παίξουμε στο μεγαλύτερο σόου μέχρι στιγμής. Τρέφουμε πολύ σεβασμό για τους Έλληνες και αγαπάμε τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν τους Dub Pistols. Θα είναι μία φανταστική ημέρα και είμαστε έτοιμοι να ροκάρουμε και να συναντήσουμε τους παλιούς μας φίλους.
Δεδομένου ότι συμμετέχετε σε ένα φεστιβάλ δρόμου. Τι σημαίνει αυτές τις μέρες ο δρόμος; Πολιτικά, κοινωνικά, μουσικά;
Οι πραγματικοί άνθρωποι έρχονται από τον δρόμο. Εκεί διαμαρτυρόμαστε, εκεί διαδηλώνουμε όταν θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Η μουσική είναι μία πλατφόρμα διαμαρτυρίας, πάντα ήταν, παρά το γεγονός ότι δεν αρέσει στις δισκογραφικές εταιρείες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Από το blues στη reggae, τη folk και το hip hop το μήνυμα είναι πάντα δυνατό και ξεκάθαρο. Δεν θα ανεχθούμε την αδικία και η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση.
Πώς βλέπετε την κατάσταση στη Βρετανία μετά την ψήφο για Brexit; Υπάρχουν πολλές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Και μιας και μιλάμε για πολιτική, ποια είναι η «αποστολή» του μουσικού; Πρέπει να έχει πολιτική παρέμβαση μέσω της τέχνης του;
Η κατάσταση με το Brexit είναι ένας εφιάλτης. Η κυβέρνησή μας δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί και δεν είναι ικανή να κυβερνήσει. Όμως στις περισσότερες χώρες τα μέτρα λιτότητας δεν έχουν ωφελήσει κανέναν παρά μόνο τους πλούσιους. Καταστρέφουν το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση διαλύοντάς τα ώστε να τα ξεπουλήσουν και να τα ιδιωτικοποιήσουν. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο και αυτή θα είναι η τελευταία περίοδος που κυβερνούν οι συντηρητικοί. Είναι λυπηρό να βλέπουμε την ακροδεξιά να δυναμώνει στη χώρα μας. Ο κόσμος είναι ένα τρελό μέρος αυτή τη στιγμή. Είναι σαν να έχουν καταλάβει οι τρελοί το άσυλο.
Ας επιστρέψουμε στη μουσική. Ακούτε νέα πράγματα; Υπάρχει κανένας δίσκος που πραγματικά σας ενθουσίασε;
Εκτός από τη μπάντα, είμαι και DJ και έχω ραδιοφωνική εκπομπή οπότε ακούω πάντα νέα μουσική. Για αυτό ζω. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που μου αρέσουν αυτή τη στιγμή είναι οι «Too Many T's», ένα νέο rap σχήμα που θυμίζει Beastie Boys και τον «Beans on Toast». Τραγουδάει folk με χιουμοριστικό στυλ, αλλά και μήνυμα. Οι αγαπημένοι μου Έλληνες καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή είναι οι Blend Mishkins Roots Evolution, SKG Dub Alliance και από DJ's ο Fleck.
Να περιμένουμε κάποια νέα κυκλοφορία από τους Dub Pistols στο άμεσο μέλλον;
Τώρα μόλις αρχίσαμε την προώθηση του νέου μας album «Crazy Diamonds» το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. Σε αυτό συμμετέχουν οι Cutty Ranks, Beanie Man, too many T's, MC Navigator, The Ragga Twins, earl 16 and Dark Horizon. Ήδη έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και είμαι πολύ ενθουσιασμένος.


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου