Αλλαγή τακτικής σε κενό πολιτικής...

Είναι αλήθεια πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις εδώ και καιρό. Από τότε που η πολιτική του τρίτου Μνημονίου άρχισε να αγγίζει στην πράξη τα λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει να εισπράττει τη δυσαρέσκεια.
Τίποτε το αφύσικο ώς εδώ. Αλλά αυτό που συνέβη, φαίνεται ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση το είδαν εντελώς επιδερμικά.
Στην πραγματικότητα δεν κέρδιζε το κόμμα τους, αλλά έχανε ο κύριος αντίπαλός τους με αποτέλεσμα μεγάλες μάζες ψηφοφόρων του να οδηγηθούν στην απογοήτευση και την πολιτική αποστράτευση.
Γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, καθώς δεν είχαν κάποια τρίτη πολιτική επιλογή για την οποία θα μπορούσαν να αγωνιστούν και να προσδοκούν κάτι άμεσο.
Αν η Ν.Δ. διάβαζε σωστά την πραγματικότητα θα έπρεπε να ακολουθήσει μια προσεκτική αντιπολιτευτική τακτική και να επενδύσει στη μεταμνημονιακή εποχή με ανάλογες πολιτικές.
Με δεδομένο ότι δεν είναι αντίθετη στα μνημόνια και μόνο στο πλαίσιό τους βλέπει την έξοδο από την κρίση -κάτι που είναι εδραιωμένο στη συνείδηση του εκλογικού σώματος-, έκανε το ολέθριο λάθος να βασίσει την επίτευξη των πολιτικών στόχων της στη φθορά του αντιπάλου της.
Είτε από ανικανότητα πρόβλεψης είτε από πολιτικό καιροσκοπισμό θεώρησε αν όχι βέβαιο, πάντως περισσότερο πιθανό το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης κάτω από το βάρος της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Γι' αυτό και μέχρι πρόσφατα ζητούσε κάθε μέρα την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο, η κυβέρνηση άντεξε και η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει δημοσκοπική κόπωση και υποχώρηση.
Τώρα στη Ν.Δ. ψάχνουν τρόπους να αντιστρέψουν την κατάσταση με εκδηλώσεις (προσυνέδρια τα λένε) για άμεση επαφή και χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.
Λογική κίνηση, ύστερα από μια σειρά αποτυχημένους τακτικισμούς. Λείπει όμως η πολιτική πρόταση που θα πείθει για τη δυνατότητα εφαρμογής της και για τα άμεσα αποτελέσματα που θα επιφέρει στη ζωή των πολιτών.
Τέτοια πρόταση η Ν.Δ. δεν έχει. Αρκείται στους προπαγανδιστικούς εντυπωσιασμούς και στις υποσχέσεις ότι αυτή θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση από τους κυβερνώντες. Οι ψηφοφόροι, όμως, έπαψαν εδώ και καιρό να συγκινούνται από αυτά.
Αλλωστε το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τους είναι καθόλου άγνωστο.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου