Η Ομάδα Θεάτρου La Strada «Προκαλεί» Βάζουμε την παράσταση… Βάζετε το χώρο;

Τα καινούρια  ρούχα του Αυτοκράτορα του Χ.Κ. Άντερσεν
Το κλασικό παραμύθι μεταμορφώνεται σε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια  από τη περιοχή της Μεσογείου. Τα παιδιά συντροφεύουν τον Αυτοκράτορα σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας και μέσα από τις γκάφες του και τα κόλπα των ραφτάδων ανακαλύπτουν ποιος είναι πραγματικά γυμνός…
 
Ο παπουτσής και τα ξωτικά
Το παραμύθι των αδελφών Γκρίμ (Grimm)  έρχεται στο σχολείο σας και σας ζητάει να φτιάξουμε μαζί την πιο νόστιμη παπουτσοσαλάτα. Να βοηθήσουμε μαζί με τα ξωτικά τον παπουτσή και τη γυναίκα του να προλάβουν τις παραγγελίες πριν αλλάξει η   χρονιά. Κι αν δεν προλάβετε μέχρι τα Χριστούγεννα τα ξωτικά σας υπόσχονται ότι θα έρθουν όποτε τα ζητήσετε!!!
 
Το καράβι με το φόβο
Ένα  λαϊκό  παραμύθι  με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. Μια παράσταση για ένα γενναίο παλικάρι που  ξεκίνησε να πάει να βρει το φόβο. .. και στο δρόμο του συνάντησε και δράκους, νεράιδες και φεγγάρια, φόβους και τρόμους, χαρά και πολύ αγάπη… Ένα ταξίδι  στα συναισθήματα, τη δύναμη και τη χρησιμότητα τους. 
 
  Το πιο γλυκό ψωμί 
 Η ιστορία ενός βασιλιά που δεν δούλεψε ποτέ και ανακαλύπτει τη χαρά της δουλειάς και την αξία της καλλιέργειας της γης. Μια ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της επαφής με τη γη, της εργασίας και τον κύκλο της κατασκευής του πιο βασικού τροφίμου της διατροφής μας. Μια επαφή με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα. Στο τέλος τα παιδιά ζυμώνουν μαζί μας το δικό τους ψωμί.
 

 Οι παραστάσεις είναι διαδραστικές με καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιού. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την  μουσικη, την έννοια της ομάδας και γίνονται συν- δημιουργοί στη θεατρική πράξη.
Η ομάδα  la strada  είναι στη διάθεση σας για κρατήσεις ημερομηνιών .
Υπεύθυνες επικοινωνίας Βικυ Θαλασσινού , Δώρα Θωμοπούλου
Τηλέφωνα  210 2286645,  6974807158
 
Οπτικοακουστικό υλικό για τις δράσεις μας θα βρείτε στο site της ομάδας στην διεύθυνση
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου