Προς τις 26 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά..

Σε μικρή χρονική αναβολή οδεύουν οι εκλογές για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορά της Κεντροαριστεράς, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα (Τετάρτη), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι εκλογές είχαν οριστεί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου (α' και β΄ γύρος).
Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να προετοιμαστούνκατάλληλα οι δύο εταιρείες (WIND και OTS) που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας (παράδοση υλικού, προετοιμασία ανθρώπινου δυναμικού). 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα σημερινά στοιχεία, ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου και ο δεύτερος (εάν χρειαστεί) θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Υπάρχει και μία δεύτερη εκδοχή, η οποία τοποθετεί χρονικά τον α' γύρο στις 3 Δεκεμβρίου και τον β' στις 10 του ίδιου μήνα. 
Επίσης, στη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε γνωστό ότι το συνολικό κόστος της εκλογικής διαδικασίας θα είναι κάτω από τα 300.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
Πλέον, αναμένεται νέα συνάντηση του κ. Αλιβιζάτου με τις δύο εταιρείες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν όσα ουσιαστικά έχουν ήδη συμφωνηθεί. Στη συνέχεια, η επιτροπή αναμένεται να έχει κοινή συνάντηση με τους υποψηφίους για την αρχηγία του νέου φορέα, ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία για την εκλογική διαδικασία. 

Το δελτίο Τύπου της Επιτροπής 

Kατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας επιβεβαίωσε την ανάθεση του έργου της οn line ψηφοφορίας στις εταιρίες ΟΤS και WIND. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη βελτίωση των οικονομικών όρων και ανέθεσε στον πρόεδρο, καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο, να ανακοινώσει τις ειδικότερες λεπτομέρειες της σύμβασης που θα συναφθεί, μόλις αυτές οριστικοποιηθούν.
Για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, ο κ. Π. Αβραμίδης παρουσίασε την πρόταση που  ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης απέστειλε στους άλλους υποψηφίους και κοινοποίησε στην Επιτροπή. Εν αναμονή της συνεννόησης των υποψηφίων, η Επιτροπή δεν έλαβε καμιά σχετική απόφαση.
Τέλος, ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος, ενημέρωσε την Επιτροπή για την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών του Δικτύου Εμπιστοσύνης σε όλη την επικράτεια και για την κατ’ αρχήν επιλογή του 80% των εκλογικών καταστημάτων, στα οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Σχεδόν σε όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές οι υποψήφιοι έχουν υποδείξει εκπροσώπους. Περαιτέρω, ο κ. Π. Αναστόπουλος, παρουσίασε πλήρες σχέδιο για την οργάνωση της ψηφοφορίας, επίσης on line, στο εξωτερικό.
Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτος επανέλαβε  το κάλεσμά του προς εθελοντές, για συνδρομή στην εκλογική διαδικασία. 

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου