Εισιτήρια ATH.ENA TICKET : 10 συμβουλές του Athens Transport

 1. Όσοι είναι κάτοχοι (παλιών) μηνιαίων καρτών του Οκτωβρίου μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να μετακινούνται ως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, μέχρι να εκδώσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card.
 2. Όποιος περιμένει κάρτα μέσω ταχυδρομείου (κατάθεση ανοικτού φακέλου με δικαιολογητικά σε εκδοτήρια) μπορεί να χρησιμοποιεί τη μηνιαία κάρτα του Οκτωβρίου ως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.
 3. Στην πράξη δεν μπορεί να αποδειχθεί ποιος αναμένει κάρτα μέσω ταχυδρομείου, άρα η παράταση για τους κατόχους μηνιαίας κάρτας Οκτωβρίου είναι de facto μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
 4. Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα.  Μάθετε για την ταχυδρομική διαδικασία έκδοσης χωρίς αναμονή σε ουρά
 5. Οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά θα συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν μέχρι νεοτέρας. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει κάποια διαδικασία αντικατάστασης ή αν θα ισχύουν μέχρι να λήξουν.
 6. Τα παλιά χάρτινα εισιτήρια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από την 1η Νοεμβρίου (σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός.) Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης αχρησιμοποίητων εισιτηρίων.
 7. Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card θα είναι δυνατή και μετά τις 5 Νοεμβρίου από τα εκδοτήρια που διαθέτουν τερματικά έκδοσης καρτών. Οι κάρτες μπορούν να εκδίδονται όλες τις μέρες του μήνα και του χρόνου.
 8. Η ταχυδρομική αποστολή των Ath.ena Card για όσους επιβάτες έχουν δώσει φάκελο με δικαιολογητικά στα εκδοτήρια έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, και οι πρώτες κάρτες παρελήφθησαν χτες Πέμπτη. Η αποστολή γίνεται μέσω ΕΛΤΑ Courier και η παραλαβή είναι δυνατή ΜΟΝΟ από τον κάτοχο της κάρτας, ο οποίος πρέπει και να υπογράψει (σε αντίθετη περίπτωση αφήνουν ειδοποιητήριο ώστε να υπάρξει επικοινωνία με την εταιρεία.)  Μάθετε για την ταχυδρομική διαδικασία έκδοσης χωρίς αναμονή σε ουρά
 9. Υπενθυμίζεται ότι κάθε προϊόν κομίστρου ισχύει από την πρώτη “επικύρωση” της κάρτας. Έτσι, π.χ., μία Ath.ena Card μπορεί να φορτιστεί με ένα εισιτήριο 30 ημερών στις 10 Νοεμβρίου και η πρώτη επικύρωση να γίνει στις 12 Νοεμβρίου.
 10. Για γρήγορη ενημέρωση, ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δείτε επίσης τις πιο αναλυτικές σελίδες για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket και τις κάρτες Ath.ena Card.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι γεγονός! Με το σταδιακό λανσάρισμα των νέων ATH.ENA TICKET και ATH.ENA CARD, τα παλιά εισιτήρια και κάρτες σε λίγους μήνες θα γίνουν παρελθόν.
Σε αυτή τη σελίδα, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των επιβατών για το ATH.ENA TICKET που θα πάρει τη σταδιακά τη θεση των σημερινών εισιτηρίων.
Όσοι είναι πιο συχνοί χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μπορούν ήδη να προμηθευτούν τη νέα ATH.ENA CARD.
Την προσωποποιημένη ATH.ENA CARD θα πρέπει να προμηθευτούν και όσοι είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου
 Τελευταία ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2017

Για να μάθετε ποιος τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου ταιριάζει σε εσάς και να δείτε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο:  Οδηγός επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας


Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο:
 • Στις 4 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε πως σταματάει άμεσα η έκδοση παλιών καρτών του ΟΑΣΑ και θα γίνεται αποκλειστικά έκδοση ATH.ENA CARD
 • Παλιές κάρτες και παλιά εισιτήρια θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά τουλάχιστον ως τα τέλη Οκτωβρίου
 • Δεν είναι απίθανο να υπάρξει παράταση στο χρονοδιάγραμμα.

 1.  Τι είναι το ATH.ENA TICKET;

Το ATH.ENA TICKET είναι το νέο εισιτήριο για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Είναι κατασκευασμένο από χαρτί, με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα συνηθισμένο εισιτήριο, αλλά περιλαμβάνει και μία ετικέτα RFID ώστε οι συναλλαγές (έκδοση-επικύρωση) να γίνονται ασύρματα.
Το ATH.ENA TICKET δεν είναι ένα εισιτήριο μίας χρήσης. Μπορεί να «επαναφορτιστεί» ξανά και ξανά με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου μέσω των εκδοτηρίων ή των αυτόματων μηχανημάτων και να χρησιμοποιείται για μετακινήσεις μέχρις ότου να φθαρεί.

2.  Ποιοι τύποι εισιτηρίων είναι διαθέσιμοι;

Το ATH.ENA TICKET αυτή τη στιγμή μπορεί να φορτιστεί με εισιτήρια διάρκειας έως και 5 ημερών:

 • Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η αγορά 1 μόνο εισιτηρίου 90 λεπτών μέσω του ATH.ENA TICKET. Είναι όμως διαθέσιμα μέσω ανώνυμης ή προσωποποιημένης ATH.ENA CARD.
 • Τα μειωμένα εισιτήρια για ATH.ENA TICKET διατίθενται μόνο μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων. Για φόρτιση από τα αυτόματα μηχανήματα χρειάζεστε προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.
 • Τα εισιτήρια 90 λεπτών, 24 ωρών και 5 ημερών ισχύουν για μετακινήσεις με: Λεωφορεία (πλην γραμμών Αεροδρομίου), ΤρόλεϊΜετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), ΗΣΑΠΤραμ και Προαστιακό (μόνο στο αστικό τμήμα, δηλαδή εκτός Αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ).
 • Το εισιτήριο 24 ωρών είναι το μόνο από τα παραπάνω που ισχύει και στη γραμμή Χ80.
 • Το εισιτήριο 90 λεπτών ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετεπιβιβάσεων μέσα σε 90 λεπτά. Το εισιτήριο 5 ημερών ισχύει για 5×24 ώρες από τη στιγμή της ακύρωσης.


 • Όλα τα εισιτήρια Μετρό για το Αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως ενιαία εισιτήρια για μετεπιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα για 90 λεπτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον Προαστιακό για διαδρομές ως το Αεροδρόμιο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα λεωφορεία του Αεροδρομίου και στην γραμμή Χ80.
 • Το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα (αστικό τμήμα), για μία μετακίνηση προς και μία από το αεροδρόμιο, καθώς και για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80. Ισχύει για 3 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του.
 • Κατά την αγορά των ομαδικών εισιτηρίων αεροδρομίου Μετρό για 2 και 3 άτομα εκδίδονται 2 και τρία πολλαπλά εισιτήρια, ένα για κάθε άτομο. Όλοι οι επιβάτες που έχουν επικυρώσει εισιτήρια 2 ή 3 ατόμων Μετρό πρέπει να ταξιδεύουν μαζί, διαφορετικά επιβάλλεται πρόστιμο.
Για να χρησιμοποιήσετε εισιτήρια διάρκειας από 30 ημέρες και πάνω, πρέπει να προχωρήσετε σε έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD.

3.  Από πού μπορώ να αγοράσω και να φορτίσω ATH.ENA TICKET;

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η αγορά και επαναφόρτιση ATH.ENA TICKET είναι διαθέσιμη από τα παρακάτω εκδοτήρια εισιτηρίων:
 • Όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό και ΗΣΑΠ
 • Τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις στάσεις Σύνταγμα και Αγ. Φωτεινή του Τραμ
 • Όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων Λεωφορείων και Τρόλεϊ
Η έκδοση ATH.ENA TICKET είναι επίσης δυνατή μέσω των αυτόματων μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί:
 • Σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ και στις στάσεις του Τραμ
 • Στο ΚΤΕΛ Κηφισού (εντός)
 • Στο ΚΤΕΛ Λιοσίων (εκτός)
 • Στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής (επί οδού Μαυρομματαίων, αριστερά εποπτείου ΚΤΕΛ)
 • Στην Κηφισιά (πλατεία Πλατάνου, στάση προς Αθήνα)
 • Στο Πέραμα (τέρμα λεωφορείων, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στους Αγίους Αναργύρους (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στην Κυψέλη (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη, τέρμα τρόλεϊ 18)
 • Στην Ευελπίδων (έναντι εισόδου, πλησίον εκδοτηρίου)
 • Στον Πειραιά (λιμάνι, έξω σπό Πύλες 3, 8, 12)
 • Στο Αεροδρόμιο
 • Στα Σπάτα (πλατεία Δημαρχείου)
(Η παραπάνω λίστα μας κοινοποιήθηκε από τον ΟΑΣΑ)

4.  Πώς μπορώ να αγοράσω ένα ATH.ENA TICKET από αυτόματο μηχάνημα;

Η αγορά ενός ATH.ENA TICKET μέσω αυτόματου μηχανήματος είναι μία σχετικά απλή διαδικασία. Με τις οδηγίες του athenstransport.com, δεν θα έχετε καμία απορία.
Καταρχάς, να ένα από τα καινούρια μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων:
α) Από την παρακάτω αρχική οθόνη, πατήστε την ελληνική σημαία για να εμφανιστεί το μενού στα ελληνικά.
Tip: Τα αυτόματα μηχανήματα υποστηρίζουν ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, αραβικά και ρώσικα.
β) Για έκδοση νέου ATH.ENA TICKET, επιλέξτε την πρώτη επιλογή «Αγορά προϊόντος»
Tip: Για πλοήγηση στο προηγούμενο μενού ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε «Πίσω» στο κάτω μέρος της οθόνης ενώ για ακύρωση της επιλογής «Ακύρωση»
γ) Επιλέξτε το εισιτήριο (ή πακέτο εισιτηρίων) με το οποίο θέλετε να φορτωθεί το ATH.ENA TICKET. Οι επιλογές σε αυτή τη σελίδα είναι:
 • Εισιτήριο λεωφορείου Express Αεροδρομίου
 • Εισιτήριο Μετρό Αεροδρομίου
 • Εισιτήριο Μετρό Αεροδρομίου, μετ’ επιστροφής
 • Εισιτήριο Μετρό Αεροδρομίου, 2 ατόμων
 • Εισιτήριο Μετρό Αεροδρομίου, 3 ατόμων
 • Ενιαία εισιτήρια
Αν επιλέξετε την τελευταία επιλογή «Ενιαίο», όπως η πλειοψηφία των επιβατών, θα μεταφερθείτε στην παρακάτω οθόνη όπου οι επιλογές σας είναι:
 • Εισιτήριο 24 ωρών
 • Εισιτήριο 5 ημερών
 • 5 διαδρομές (5 ενιαία εισιτήρια)
 • 10 διαδρομές (10 ενιαία εισιτήρια συν ένα δώρο)
δ) Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των ATH.ENA TICKET που θέλετε (π.χ. αν ταξιδεύετε μαζί με άλλο ένα άτομο μπορείτε να εκδώσετε 2 πατώντας + ή -)
Επίσης, επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής πατώντας «Μετρητά». Η δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας αναμένεται να προστεθεί σταδιακά σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα όπως και τα εκδοτήρια.
ε) Στη συνέχεια, καλείστε να τοποθετήσετε στο μηχάνημα το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο προϊόν κομίστρου που επιλέξατε.
Στην οθόνη θα εμφανίζεται το συνολικό ποσό, το ποσό που έχετε ήδη εισάγει και το ποσό που απομένει.
Τα αυτόματα μηχανήματα αυτή τη στιγμή δέχονται μόνο χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ και κέρματα των 2 ευρώ, 1 ευρώ, 50 λεπτών, 20 λεπτών και 10 λεπτών.
Η σχισμή για τα χαρτονομίσματα βρίσκεται πάνω δεξιά, ενώ η σχισμή για τα κέρματα βρίσκεται ακριβώς πάνω από την οθόνη και αριστερά.
Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα μπορείτε να παραλάβετε το ATH.ENA TICKET, τα ρέστα και την απόδειξη πληρωμής από το σημείο παραλαβής που βρίσκεται κάτω από την οθόνη.
Tip: Καθώς η οθόνη αφής δεν είναι ίδιας τεχνολογίας με αυτή ενός smartphone ή tablet θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή κατά την παραπάνω διαδικασία. Θα πρέπει να πατήσετε ακριβώς πάνω στην κάθε επιλογή και να ασκήσετε λίγη πίεση.

5.  Πώς μπορώ να επαναφορτίσω το ATH.ENA TICKET;

Αφού χρησιμοποιήσετε το εισιτήριο ή τα εισιτήρια που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στο ATH.ENA TICKET δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Μπορείτε να το επαναφορτίσετε με τα εισιτήρια της επιλογής σας και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.
Προσοχή: Απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναφορτιστεί ένα ATH.ENA TICKET είναι να έχουν χρησιμοποιηθεί-επικυρωθεί όλα τα εισιτήρια που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτό, το ATH.ENA TICKET δηλαδή να είναι άδειο.
Η επαναφόρτιση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων ή σε οποιοδήποτε αυτόματο μηχάνημα ως εξής:
α) Αφού επιλέξετε την ελληνική σημαία, επιλέξτε την τρίτη επιλογή, «Επαναφόρτιση». 
β) Τοποθετήστε τo ATH.ENA TICKET κάθετα στην ειδική υποδοχή επαναφόρτισης που βρίσκεται κάτω αριστερά από την οθόνη.
γ) Στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδικασία επιλογής εισιτηρίου και πληρωμής, όπως ακριβώς και κατά την έκδοση ATH.ENA TICKET.

6.  Πώς μπορώ να δω ποια/πόσα εισιτήρια βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στο ATH.ENA TICKET;

Αν θέλετε απλά να δείτε πόσα και ποια εισιτήρια βρίσκονται αποθηκευμένα στο ATH.ENA TICKETκαθώς και πότε αυτά λήγουν (σε περίπτωση που έχει ήδη γίνει επικύρωση) μπορείτε είτε να απευθυνθείτε σε ένα εκδοτήριο εισιτηρίων, είτε να το κάνετε μόνοι σας σε ένα αυτόματο μηχάνημα.
Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε την ελληνική σημαία και στη συνέχεια τη δεύτερη επιλογή “Πληροφορίες Κάρτας.”
Τοποθετήστε το ATH.ENA TICKET στην κάθετα στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται κάτω αριστερά από την οθόνη και άμεσα θα εμφανιστούν πληροφορίες για το εισιτήριό σας (ID Κάρτας, ημερομηνία έκδοσης, προϊόν κομίστρου που έχει φορτωθεί, ημερομηνία και ώρα λήξης).

7. Πώς γίνεται η επικύρωση ενός ATH.ENA TICKET;

Για την επικύρωση του ATH.ENA TICKET χρησιμοποιούνται τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα που πλέον βρίσκονται σε λειτουργία σε όλα τα μέσα. Η επικύρωση γίνεται πλησιάζοντας το ATH.ENA TICKET σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σημείο επαφής του ακυρωτικού μηχανήματος. Το ATH.ENA TICKETδεν μπαίνει σε κάποια σχισμή όπως τα παλιά εισιτήρια και δεν σφραγίζεται κατά την επικύρωση.
Στο Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό (αστικό τμήμα και Αεροδρόμιο), χρησιμοποιούμε τις πύλες εισόδου/εξόδου. Κατά την είσοδο, ακουμπάμε το ATH.ENA TICKET στο μηχάνημα επικύρωσης που βρίσκεται στα δεξιά μας. Εφόσον η επικύρωση είναι επιτυχής υπάρχει ηχητικό και οπτικό μήνυμα (δύο πράσινα φωτάκια).
Αν η επικύρωση είναι αποτυχημένη (π.χ. λόγω άδειου ATH.ENA TICKET υπάρχει και πάλι ηχητικό και οτικό μήνυμα (τέσσερα κόκκινα φωτάκια).
Αποτυχημένη επικύρωση
Κατά την έξοδο από το σταθμό προορισμού, ακουμπάμε και πάλι το ATH.ENA TICKET στο μηχάνημα επικύρωσης που βρίσκεται στα δεξιά της πύλης εξόδου (όταν οι πύλες θα είναι κλειστές).
Προς το παρόν οι πύλες παραμένουν ανοικτές και θα κλείσουν μόνο όταν η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει γενικευθεί για όλους τους επιβάτες και τα παλιά εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών καταργηθούν εντελώς.
Στα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και το Τραμ χρησιμοποιούμε τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα μπλε χρώματος που βρίσκονται κοντά σε κάθε πόρτα. Επικυρώνουμε το ATH.ENA TICKET μόνο κατά την είσοδο στο όχημα.
Το ATH.ENA TICKET, ανεξαρτήτως του κομίστρου το οποίο χρησιμοποιούμε:
 • Επικυρώνεται σε ΚΑΘΕ πέρασμα (είσοδο ή έξοδο) από μπάρες (Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός)
 • Επικυρώνεται σε ΚΑΘΕ επιβίβαση (όχι αποβίβαση) σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ.
Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις το εισιτήριο από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

8. Τι κάνω αν είμαι δικαιούχος μειωμένου κομίστρου;

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD έτσι ώστε να πιστοποιείται το δικαίωμά τους.
Παράλληλα στα εκδοτήρια υπάρχουν διαθέσιμα και ATH.ENA TICKET μειωμένης τιμής για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου.
Ο ΟΑΣΑ δεν έχει ακόμα διευκρινίσει για ποιο λόγο η έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου αναφέρεται ως υποχρεωτική τη στιγμή που υπάρχουν ATH.ENA TICKET μειωμένης αξίας.

9.  Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;

Είναι πολύ σημαντικό το προϊόν κομίστρου που έχει επικυρωθεί να μη λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, αν το προϊόν κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στη συνέχεια γίνει έλεγχος εισιτηρίων, επιβάλλεται πρόστιμο στον κάτοχο της κάρτας.
Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.

10. Τι γίνεται σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου;

Σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου, ο κάτοχος του ATH.ENA TICKET δείχνει το εισιτήριό του στον ελεγκτή ο οποίος είναι εφοδιασμένος με φορητή συσκευή ανάγνωσης που δείχνει αν το εισιτήριο περιέχει προϊόν κομίστρου το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Όσον αφορά τη διαδικασία επιβολής προστίμου, δείτε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον έλεγχο εισιτηρίων και τα πρόστιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

11. Μπορώ να αγοράσω ATH.ENA TICKET με πιστωτική/χρεωστική κάρτα;

Η αγορά ATH.ENA TICKET μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας είναι αυτή τη στιγμή δυνατή σε πολλά εκδοτήρια του Μετρό. Σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα εκδοτήρια και όλα τα αυτόματα μηχανήματα.
Ο ΟΑΣΑ προς το παρόν δεν μας έχει δώσει λίστα των εκδοτηρίων που δέχονται πιστωτικές κάρτες.

12.  Το ATH.ENA TICKET διασφαλίζει τα προσωπικά μου δεδομένα;

Η έκδοση και επαναφόρτιση ATH.ENA TICKET, είτε από εκδοτήριο εισιτηρίων είτε από αυτόματο μηχάνημα, γίνεται ανώνυμα και δεν απαιτείται κανένα στοιχείο ταυτότητας (όπως και η έκδοση των παλιών εισιτηρίων). Επομένως δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.

13.  Τι κάνω σε περίπτωση κλοπής και απώλειας του εισιτηρίου μου;

Καθώς το ATH.ENA TICKET είναι ένα ανώνυμο εισιτήριο δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας, χρειάζεστε μία προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.

14.  Μέχρι πότε θα μπορώ να χρησιμοποιώ τα παλιά εισιτήρια;

Όπως ανακοινώθηκε στις 4 Οκτωβρίου, τα παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΑ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τα τέλη Οκτωβρίου. Δεν είναι απίθανο να δοθεί κάποια παράταση.

15. Μπορώ να αγοράζω εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνου;

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, η εφαρμογή TfA Tickets που επιτρέπει την αγορά και χρήση εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνουν θα σταματήσει τη λειτουργία της, καθώς δεν είναι συμβατή με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αγορές εισιτηρίων μέσω της εφαρμογής θα είναι δυνατές ως την 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ η χρήση ήδη αγορασμένων εισιτηρίων θα είναι δυνατή ως τις 31 Οκτωβρίου2017.

16. Πώς βγάζω μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών;

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν από τις ATH.ENA CARD. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες: Κάρτες ATH.ENA CARD

17. Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων εισιτηρίων;

Ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ. Η έκδοση ATH.ENA TICKETείναι δυνατή μέσω όλων των ανοικτών εκδοτηρίων.
(Ωράριο από ΣΤΑΣΥ. Ορθό στις 11 Οκτωβρίου 2017)

18. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τα εισιτήρια του Προαστιακού και των τρένων;

Στο αστικό τμήμα του Προαστιακού της Αθήνας ισχύουν τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ που είναι διαθέσιμα και μέσω του ATH.ENA TICKET. Για διαδρομές από το Αεροδρόμιο προς σταθμούς εντός του αστικού τμήματος, ισχύει το εισιτήριο Μετρό για αεροδρόμιο.
Για τις τιμές εισιτηρίων και καρτών του Προαστιακού στη γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα, δείτε εδώ. Για τις τιμές εισιτηρίων και καρτών του Προαστιακού στις υπόλοιπες γραμμές, δείτε εδώ. (Εκπτωτική πολιτική Προαστιακού)

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου