Ελληνικό: Οι επόμενες κινήσεις των επενδυτών μετά το ΚΑΣ..

Στάση αναμονής προκειμένου να έχει τα πρώτα απτά συμπεράσματα για τις επιπτώσεις από την χθεσινοβραδινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τηρεί επί του παρόντος το επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Development. Πολύ περισσότερο δε, από την στιγμή που, αφενός, ακόμη δεν υπάρχει απολύτως ξεκάθαρη εικόνα για τα 280 στρέμματα που παρουσιάζουν, κατά το ΚΑΣ, αρχαιολογικό ενδιαφέρον αφετέρου, πληροφορίες με βάση νεότερους υπολογισμούς, σύμφωνα με τις συντεταγμένες, αναφέρουν ότι, αθροιστικά, μπορεί να φθάνει τελικώς κοντά στα 350 στρέμματα το σύνολο της έκτασης, που θα κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος.
Από πλευράς των επενδυτών και με τις εξελίξεις όπως προκύπτουν από τη χθεσινή, θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΑΣ, ο προβληματισμός είναι δεδομένος κι έχει να κάνει περισσότερο με τις χωροθετήσεις των έργων που προβλέπονται, βάσει του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, στα επίμαχα στρέμματα. Το επενδυτικό σχήμα δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής στα χέρια του την απόφαση ώστε να γνωρίζει επακριβώς τις λεπτομέρειες και να πάρει επίσημη θέση σε σχέση με την απόφαση του ΚΑΣ.
Ως επόμενο βήμα, τον πρώτο λόγο θα έχει η τεχνική ομάδα και οι μελετητές που έχουν σχεδιάσει τη μεγάλη επένδυση για να αποτυπωθούν ουσιαστικά οι επιπτώσεις από τη χθεσινοβραδινή (γνωμοδοτική) απόφαση του ΚΑΣ, το οποίο, εκτός από το ζήτημα των αρχαίων, φαίνεται να έθεσε μεταξύ άλλων, ενστάσεις αναφορικά με τους όρους δόμησης της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά και το ύψος των κτιρίων.

Ως προς το τελευταίο, υπενθυμίζεται εδώ ότι η πρόταση των επενδυτών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή εξι πολύ ψηλών κτηρίων-ως 200 μέτρα, και παράλληλα μία ζώνη ψηλών κτηρίων (ως 50 μέτρα) περιμετρικά από το Μητροπολιτικό Πάρκο, με βάση το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που έχει κατατεθεί και αναφέρει και ειδική μελέτη– αιτιολογική έκθεση για τη χωροθέτηση υψηλών κτιρίων στην αξιοποίηση της έκτασης.
Το έργο της τεχνικής ομάδας έχει να κάνει τώρα με την αποτύπωση των ακριβών σημείων όπου τίθενται οι περιορισμοί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να μετρηθεί σε ποιο βαθμό επηρεάζεται ο σχεδιασμός που αφορά την οικιστική ζώνη κι ένα ακόμη τμήμα των επαγγελματικών κτιρίων που προβλέπονται στην επένδυση.
Η επίσημη ανακοίνωση της Lamda Development
«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους. Αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα.
Τέλος, σημειώνεται, ότι η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου