Η ηλιοθεραπεία αυξάνει την ανδρική τεστοστερόνη..

Η βιταμίνη D που υπάρχει στον οργανισμό των ανδρών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και ως εκ τούτου τη σεξουαλική ορμή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου Γκρατς της Αυστρίας, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Endocrinology. 

Ερευνητές μελέτησαν τη σχέση της βιταμίνης D, με τα επίπεδα τεστοστερόνης σε 2.299 άνδρες εθελοντές, για αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με την μελέτη διαπιστώθηκε πως τα επίπεδα της βιταμίνης D σε σχέση με τα επίπεδα τεστοστερόνης, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έπεσαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που είχαν τουλάχιστον 30 νανογραμμάρια της βιταμίνης D σε κάθε χιλιοστόλιτρο αίματος είχαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης που κυκλοφορεί. 

Η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό των ανδρών μετά από έκθεση στο ηλιακό φως

Οι επιστήμονες συνιστούν στους ανοιχτόχρωμους άνδρες να μην κάθονται περισσότερο από 15 λεπτά στο ηλιακό φως, ενώ για τους πιο σκουρόχρωμους επιτρέπεται να καθίσουν ως και τρεις φορές περισσότερο. Τα αντηλιακά εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία και είναι αναγκαία για τον οργανισμό στη σύνθεση της βιταμίνης D. 

Η βιταμίνη D δεν βοηθά μόνο το σώμα στην ανάπτυξη και διατήρηση υγιή σκελετού, αλλά και στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στην πρόληψη κατά των χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος και άνοια.Πηγή: Υγείαonline.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου