Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕΕ για την Δεσμευση Λογαριασμων του 9.84 fm

Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕΕ καταδικάζει την πρωτοφανή  απόφαση, των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσουν στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84 και των διοικήσεών του, για δήθεν μη καταβολή χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης.
Πρόκειται για ενέργεια παράνομη και καταχρηστική. Η πράξη αυτή προκαλεί την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, καθως για πρώτη φορά στην 30χρονη πορεία τους οι φορολογικές αρχές θέτουν ξαφνικά θέμα καταβολής χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους φορείς γενικής κυβέρνησης και μάλιστα αναδρομικά, επιβάλλοντας  υπέρογκα πρόστιμα  που οδηγούν στον στραγγαλισμό τους.
 Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά το ν/σ της κυβέρνησης, με το οποίο οι δημοτικοί σταθμοί παύουν να θεωρούνται δημόσιου χαρακτήρια  (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως, πρέπει να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για τη συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.
Καλούμε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών και συνολικά την κυβέρνηση να προβούν αμέσως σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να ανακληθεί  η παράνομη απόφαση της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών και να αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αθήνα 9.84, καθώς και οι λογαριασμοί των νομίμων εκπροσώπων του και των συγγενικών τους προσώπων.
Απαιτούμε επίσης από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ως φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ΔΕΝ νοείται να υποχρεούνται στην καταβολή χαρτοσήμου.

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ε. ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε
Πειραιώς 100, Αθήνα, Τηλ 2103450680, 2103409222, 6979981119

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου