Μιμης Ανδρουλακης : ' Σαλός Θεού : Ο Μυστικός Μίκης '

Ο ιλιγγιώδης στροβιλισµός του Μίκη Θεοδωράκη –µουσικός, πολιτικός, ερωτικός, παιγνιώδης– οδηγεί τον αναγνώστη σε εκατό ζωές, στο πανόραµα διακοσίων χρόνων, σε εννιά κεφάλαια:
Το Γαλάζιο Κορίτσι του Μπουένος  ΆιρεςΤο Γαλάζιο Βαγόνι στο Μεγάλο Κόκκινο ΤρένοΣαν Δυτικός  Άνεµος: Από την Τυφλή στη Γαλάζια ΟπτασίαΟ  Άνθρωπος που ήθελε να γίνει Μπετόβεν συν ΒοναπάρτηςΟ Σωσίας σε 33 παραλλαγέςΤο Πλοίο Φάντασµα ή Ο Ιπτάµενος Κρητικός«Πυροβολήστε τα Ρολόγια»: Η ΑνάληψιςΣτις Συµπληγάδες: «Ανδρέα µου!» «Κώστα µου!»Ο Θεραπευτής: Οι Ερινύες Ευµενίδες

Ο Σαλός Θεού συναντιέται, µέσα από χαραµάδες του χρόνου, µε τον
Μπετόβεν και τον Βάγκνερ, τον Σοστακόβιτς και τον Δηµήτρη Μητρόπουλο, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Ιάνη Ξενάκη, τον Βασίλη Τσιτσάνη – ανταλλάσσουν τα απόκρυφα του βίου και του έργου τους. Ανασηκώνει το πέπλο της Ίσιδος από τις γυναίκες της ζωής του, µοιράζεται µαζί τους την αθανασία. Ζωντανεύει άγνωστες στιγµές µε τους Λένιν, Στάλιν, Τίτο, Τσε, Φιντέλ, Μιτεράν, καθώς και µε τον Κωνσταντίνο Καραµανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Μητσοτάκη, τον Χαρίλαο Φλωράκη, τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Αλέξη Τσίπρα και δεκάδες άλλες προσωπικότητες. Στη δίνη του κυκλώνα Μίκης, µε την πένα στενού του φίλου επί δεκαετίες, ο χρόνος µεταβάλλεται και δεν έχει νόηµα να διακρίνουµε ζωντανούς και πεθαµένους.

πηγη : mimisandroulakis.net
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου