Καινοτόμες και Νεοφυείς Επιχειρήσεις με την στήριξη του Δήμου Πειραια

Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Μώραλη , αποτελεί , η προσέλκυση στον Πειραιά
καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής γνώσης και υψηλής εξειδίκευσης.
Και γιατί, όπως τονίζει, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας , Πέτρος Κόκκαλης, αυτές οι επιχειρήσεις φέρνουν σε μία πόλη πολλαπλασιαστικά δουλειές. «Μία δουλειά σε ένα «startup»  στη Νέα Υόρκη δημιουργεί 10 νέες θέσεις εργασίας στην πόλη. Γι’ αυτό όλες οι πόλεις ανταγωνίζονται για να δημιουργήσουν τα οικοσυστήματα εκείνα που θα προσελκύσουν τους νέους ανθρώπους με τις νέες ιδέες και το «disrupt» σημειώνει.
Η πολιτική αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς . Βοήθησε να δημιουργηθούν 20 «start ups» με 65 δουλειές. Μπορεί , αναφέρει ο κ. Κόκκαλης, να μην “ ακούγονται πολλές, αλλά είναι πολλές και έχουν ένα μεγάλο πολλαπλασιαστή και έχουμε κάνει πάνω από 45 μικρότερα τέτοια «events», όπου δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η καινοτομία να έρθουν σε επαφή και να δημιουργήσουν το  λεγόμενο απαραίτητο οικοσύστημα, μέσα στο οποίο μπορούν να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος έχει εξασφαλίσει, από την Περιφέρεια Αττικής, τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός κέντρου ψηφιακής καινοτομίας .
Ακόμη μέσα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, 25 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

πηγη : 

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου