«Τρίτη χρονιά πρώτη η Ελλάδα στην απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ»

Η Ελλάδα είναι για τρίτη χρονιά πρώτη στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση, «με στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποτελεσματικότερη στήριξη μίας σειράς κλάδων της οικονομίας».
Ο αναπ. υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι πρώτο μέλημα του υπουργείου Οικονομίας είναι «είναι η διοχέτευση ουσιαστικής ρευστότητας στην οικονομία και η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και τη στήριξη των επιχειρήσεων».
Η έως τώρα προσπάθεια, εξήγησε, απέφερε στην ελληνική οικονομία περισσότερα από 11 δισ. ευρώ την προηγούμενη τριετία, ενώ χάρη στην πολύ στενή συνεργασία με την ΕΤΕπ «φέραμε πολλά νέα κεφάλαια στην οικονομία και ενεργοποιήσαμε τάχιστα το Σχέδιο Γιούνκερ, πετυχαίνοντας και εκεί τη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη στην αξιοποίηση των πόρων του».
Όσον αφορά το νέο έτος, ο Αλέξης Χαρίτσης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση, «με περισσότερα προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των δήμων, αλλά και με νέα στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποτελεσματικότερη στήριξη μίας σειράς κλάδων της οικονομίας».

Ειδικότερα, όσον αφορά την απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν μέχρι το τέλος του 2017 η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 25% των πόρων του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), πετυχαίνοντας την υψηλότερη απορρόφηση στην Ευρώπη.
Αντίστοιχη πρωτιά είχαμε και το 2016, όταν πετύχαμε ρεκόρ απορρόφησης 11,3%. Από τους πόρους αυτούς χρηματοδοτήθηκαν υποδομές κρίσιμες για την υγεία (ΤΟΜΥ) αλλά και έργα όπως το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου και της Κέρκυρας, ο βιολογικός καθαρισμός της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα.
Επίσης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η επιτυχία στην απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της πλήρους αξιοποίησης των κονδυλίων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (2007-2013) που έφερε ξανά τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου