Aριστοτέλης Ωνάσης | Οι καλύτερες συμφωνίες και το καλύτερο σεξ γίνονται έξω από τα καθιερωμένα..

Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε μοναδικά τη στερεοτυπική εικόνα του Έλληνα. Εργατικός, φιλόδοξος, αισιόδοξος, πληθωρικός, γλεντζές κατάφερε όσα κανένας άλλος. Δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής κι έγινε δεκτός στους κύκλους των διεθνών VIPs. Πραγματοποίησε εκείνο το τρελό όνειρο μέσα από σκληρή δουλειά , υπομονή, επιμονή κι ακαταμάχητη προσπάθεια. 
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ο οποίος γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906.
 Η ιδιωτική του ζωή, οι έρωτές του, οι επιχειρηματικές του επιτυχίες απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν όσα χρόνια και να περάσουν. Γιατί ήταν ένας μύθος
Ο γάμος του με την πανέμορφη Τίνα Λιβανού, το πολυσυζητημένο τους διαζύγιο , ο έρωτάς του με τη Μαρία Κάλλας , ο γάμος του με την Τζάκι Κένεντι που εξέπληξε τους πάντες, η συναρπαστική του ζωή... `Ολα πέρασαν μέσα από πρωτοσέλιδα που έμοιαζε με σαπουνόπερα. Μια σαπουνόπερα που μετατράπηκε σε αρχαία τραγωδία, αφού η μοίρα άρχισε να παίρνει ένα ένα τα μέλη της οικογένειας με τραγικό τρόπο. Πολλοί μίλησαν για την "κατάρα των Ωνάσηδων". Το σίγουρο είναι ότι προσωπικότητες σαν τον Αριστοτέλη Ωνάση γεννιούνται, ίσως, μόνο μια φορά... 
 Συγκέντρωσα 30 σπουδαία λόγια του που αποτελούν οδηγό ζωής και σας τα παραθέτω...
Το μυστικό στις business είναι να γνωρίζεις κάτι που κανείς άλλος δεν ξέρει.
Πρέπει να απελευθερωθούμε από την ελπίδα ότι η θάλασσα θα "ηρεμήσει". Πρέπει να μάθουμε να πλέουμε σε ισχυρούς ανέμους.
Για να δείχνεις επιτυχημένος, συνέχισε να είσαι μαυρισμένος, να ζεις σε ένα κομψό κτίριο (ακόμα κι αν είσαι στο υπόγειο), να σε βλέπουν σε κομψά εστιατόρια (ακόμα κι αν παραγγέλνεις μόλις ένα ποτό) και αν δανείζεσαι, να το κάνεις μόνο για μεγάλα ποσά. 
Φρόντιζε το σώμα σου. Να είσαι, όσο καλός μαζί του γίνεται. Να μην σε απασχολούν οι λεπτομέρειες. Κοίτα εμένα, δεν υπάρχει τίποτα από τον Έλληνα θεό στην εμφάνισή μου. Αλλά δεν έχασα τον χρόνο μου κλαίγοντας για τις δυσάρεστες πτυχές του εαυτού μου. Και να θυμάσαι, τα πράγματα είναι μόνο, όσο άσχημα, εσύ πιστεύεις ότι είναι
Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον. Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Δεν πίστεψα ποτέ, ότι στον κόσμο που ζούμε, τα συναισθήματα θα μπορούσαν να υπερνικήσουν κάθε λογική στις επιχειρήσεις. 
Οι καλύτερες συμφωνίες και το καλύτερο σεξ γίνονται έξω από τα καθιερωμένα. 
Είναι οι πιο σκοτεινές στιγμές μας, που πρέπει να εστιάσουμε, για να δούμε το φως Όσο πιο πολλά έχεις, τόσο περισσότερο ξέρεις, ότι δεν έχεις.
Θα ‘ρθει μία μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις Τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση 
Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός.
Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.
Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης.
Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. 
 Να είσαι είτε πλούσιος είτε εχθρός του πλούτου. Τα κατανοώ και τα δύο. Αλλά ποτέ μην φθονείς τους πλουσίους και παράλληλα να προσπαθείς να τους ευχαριστείς 
Μετά από κάποιο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν πια σημασία. Παύουν να είναι ο σκοπός. Το παιχνίδι είναι αυτό που μετράει. 
Οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους.
Θα καταλάβεις, ότι αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα κερδίσεις τη συμπάθειά τους. 
Για να πετύχεις στις επιχειρήσεις, πρέπει να καταφέρεις τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ.
Άλλοι έχουν πολλά λεφτά κι άλλοι τίποτα. Είναι σαν κάποιον που δεν βρίσκει νερό ούτε για να ξεδιψάσει και σαν έναν άλλο που ψάχνει να βρει γέφυρα να περάσει το νερό. 
Θα καταλάβεις, ότι αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα κερδίσεις τη συμπάθειά τους. 
Στο μυαλό μου, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου. Μία μέρα, αυτό που θα καταφέρω, θα σας εντυπωσιάσει.
Είμαι τόσο πλούσιος, όσο μόνο εγώ ξέρω να γίνομαι.
Αν κάποιος είναι μέτριος, θα περάσει εύκολα απαρατήρητος. Αν είναι εξωφρενικά επιτυχημένος, είναι ύποπτος.
Ποτέ δεν κατάλαβα την προτροπή ‘την υπογραφή σου και το κάτω το κεφάλι σου, να προσέχεις πού τα βάζεις’. Έτσι χάνεις σίγουρα και στις δουλειές και στη ζωή. 
Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης.
Είναι δικός μου νόμος στις επιχειρήσεις, να είμαι αυτός που αγοράζει, όχι αυτός που πουλάει
Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα μεγάλα, σκέψεις μεγάλες και να λες λόγια μεγάλα.
Δεν έχω ούτε φίλους ούτε εχθρούς, μόνο ανταγωνιστές. 
πηγη : klik.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου