Παρουσιάζεται η μελέτη για τα περιφερειακά λιμάνια..

Τη μελέτη για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Ραφήνα, Λαύριο και Ελευσίνα) θα παρουσιάσει το πρωί της 9/1/18 στο υπουργείο Ναυτιλίας το ΤΑΙΠΕΔ. Τα 10 λιμάνια ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ (κατέχει το 100% των μετοχών) και πρόκειται να αξιοποιηθούν με το μοντέλο της παραχώρησης δραστηριοτήτων.
Με αφορμή την παρουσίαση, τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος και ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης οργάνωσαν σύσκεψη με τους προέδρους των 10 Οργανισμών Λιμένων, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μοντέλο των παραχωρήσεων με το οποίο θα αξιοποιηθούν τα λιμάνια.
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα τα σχέδια για την αξιοποίηση των λιμανιών, όπως επίσης και στα γραφειοκρατικά εμπόδια που συχνά δεν επιτρέπουν στους Οργανισμούς να προχωρήσουν σε έργα ή επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν απορίες για το πώς μπορούν να προχωρήσουν οι Οργανισμοί σε διάφορες πρωτοβουλίες (leasing, δάνεια, ανάπτυξη μαρινών κλπ).
Ο Αρης Ξενόφος ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων με ενδεχόμενους παραχωρησιούχους, τόνισε ότι βούλησή του είναι να επισκεφτεί όλα τα λιμάνια, ενώ ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε την ανάγκη να λυθούν θέματα σύνδεσης των λιμανιών με τα δίκτυα μεταφορών, στελέχωσης των Οργανισμών με προσωπικό και προώθησης των επενδύσεων. Όπως είπε, μόλις το υπουργείο αποκτήσει πλήρη εικόνα της μελέτης και σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου