Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παλεύει για τον νέο κόσμο..

Συμπληρώνουμε 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμπεριλαμβανομένης και της πλατείας έξω από το θέατρο, στην πόλη που ιδρύθηκε το ΚΚΕ, και είναι η πρώτη σειράς πολιτικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ καθ” όλη τη διάρκεια του 2018.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου παρουσιάστηκε ένα χρονικό της 100χρονης πορείας του κόμματος, με αντιπροσωπευτικά τραγούδια, κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό.
Αναφέρθηκε στο βασικό καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε να γίνει ικανό «ως κόμμα της επαναστατικής ανατροπής, να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, της ενίσχυσης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό».
Εξέφρασε την υπερηφάνεια του ΚΚΕ γιατί «δεν λέρωσε και δεν λερώνει τα χέρια του στο βούρκο του τυχοδιωκτισμού, του οπορτουνισμού, του βρώμικου αστικού κυβερνητισμού», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν πτοείται, ούτε από το μαστίγιο της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, ούτε από το καρότο της ενσωμάτωσης και του αποπροσανατολισμού, αλλά ούτε και από τις συκοφαντίες.

πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου