Σε καλό κλίμα και η δεύτερη συνάντηση Βασιλειάδη με 4 ομάδες Super League..


Οι συναντήσεις του Υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους των ομάδων με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο συνεχίστηκαν και την Πέμπτη (15/3).
Ο Υφυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της ΑΕΛ, του Απόλλωνα Σμύρνης, της Λιβαδειάς και της Λαμίας ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει και μια ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Πλατανιά και Κέρκυρα. Αυτό που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι το πότε και αν θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους και του big-4.
Η συνάντηση της Πέμπτης έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων εμφανίστηκαν συγκαταβατικοί στα όσα τους μετέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έκανε δηλώσεις λέγοντας πως αν πραγματοποιηθεί το 50% απ' όσα έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Βασιλειάδης τότε θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος στο ποδόσφαιρο.
 
Χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Είχαμε μια σπουδαία συζήτηση με τον κ. υφυπουργό. Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, ο κ. υφυπουργός είναι ένας καθαρός άνθρωπος και έχει μια γλώσσα που δεν είναι του πολιτικού. Είμαι ο παλαιότερος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχω γνωρίσει όλους τους υφυπουργούς. Έχει καλές προθέσεις. Εκείνο που του κατέστησα κι εγώ και οι συνάδελφοί μου πασιφανές είναι ότι πρώτον δεν υπάρχει κανένα παράπονο για τον τρόπο που διοργανώθηκε φέτος το πρωτάθλημα.
Ίσως ήταν το πλέον αξιόπιστο πρωτάθλημα τον τελευταίων ετών. Του είπα όμως επίσης ότι το μέχρι τώρα σύστημα επέτρεψε σε ανθρώπους που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο και για διάφορους λόγους αγόρασαν τις ποδοσφαιρικές μεγάλες εταιρίες, να δηλητηριάσουν αυτή την κορυφαία παγκοσμίως εκδήλωση.
Εκείνο που του ζήτησα είναι να μην τιμωρούνται οι ομάδες, αλλά συμπεριφορές σαν αυτές του κ. Σαββίδη, αλλά και άλλων μας να μην έχουν επιπτώσεις βαθμολογικές ή υποβιβασμού στην ομάδα. Να υποχρεώνεται αυτός που βάναυσα προκαλεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με διαπιστωτική πράξη να απομακρύνεται ο ίδιος από το ποδόσφαιρο. Κάτι που ποτέ δεν έγινε».
Στη συνέχεια στάθηκε στις ανάγκες ώστε να ισχυροποιηθούν οι μικρές ομάδες τονίζοντας:
«Του καταστήσαμε επίσης σαφές ότι αν δεν ισχυροποιηθούν οι μικρές ομάδες να έχουν λόγο, δεν θα φτιάξει ποτέ το ποδόσφαιρο, γιατί όλοι είμαστε αναγκασμένοι να αγελοποιούμεθα. Να γίνουμε μέρη μιας αγέλης, γιατί ο κάθε ισχυρός μας εξασφαλίζει ή μια σοβαρή διαφήμιση στη φανέλα ή μια προπονομιακή σχέση με έναν τηλεοπτικό χορηγό. Εκείνο που συμφωνήσαμε είναι να τιμωρούνται οι εμπρηστικές δηλώσεις με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιεύονται. Είτε μέσω των προέδρων ή των συγγενών τους ή των ΠΑΕ».
Αναφορικά με το θέμα της φύλαξης των γηπέδων ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι θα πρέπει να φύγει η αστυνομία από τους αγωνιστικούς χώρους: «Επίσης συμφωνήσαμε με την άποψη του υπουργού ότι πρέπει να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Περισσότερα θα κερδίσουμε αν φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Ακόμα και οικονομικά, γιατί όπως γνωρίζεται εμείς από τον προϋπολογισμό μας πληρώνουμε 10% το χρόνο στην αστυνομία. Πολύ λιγότερα θα μας στοιχίσει ένας αυστηρός έλεγχος από τους σεκιούριτι».
Ο Κούγιας έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως η ΑΕΛ έχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις του: «Εμείς σαν ΑΕΛ έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του κ. Βασιλειάδη. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και το 50% που έχει στο μυαλό του ο κ. Βασιλειάδης αν κάνει, τότε θα είναι πρόοδος».
πηγη : sport24.gr

 


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου